2009-12-01

Eftermiddagens aktiviteter

Jag hade lite dålig koll på tiden idag, så när jag tog ut Higgins på eftermiddagspromenad var klockan redan efter 15, jag brukar försöka komma iväg runt 14.30 för att få i alla fall två promenader per dag i dagsljus. Eller dagsljus och dagsljus, det har ju varit väldigt grått och trist hela november så jag vet inte om det kan räknas som dagsljus, men åtminstone två promenader då man inte behöver hela reflexutrustningen.

Himlen hade alla möjliga färger precis i början av promenaden, dels såg man faktiskt blå himmel, och så var det skarpt rosatonat på sina ställen som ni kan se lite av på bilden ovanför. Fast jag upptäckte hur snabbt det blir mörkt den här årstiden. När vi gick ut hade jag alltså inte tagit på Higgins hans reflexväst, och jag hade inte tagit på mig mina reflexband runt ärmarna på jackan. Det enda i reflexväg vi hade var den ca 20 cm långa reflex som sitter på Higgins koppel och så sitter det en liten reflex fäst uppe vid koppelöglan också. Inte långt efter att jag tagit bilden ovanför märkte jag att vi borde haft fler reflexer, det kändes rätt så utsatt att inte ha den vanliga utrustningen på sig. Men det gick ju att ta sig hem ändå, helt kolmörkt var det inte, men jag gick som sagt och kände mig som en skurk gentemot bilisterna...

Min pappa och jag hade planerat att gå bort till Parken Zoo imorgon eftermiddag för att vaccinera oss, i Eskilstuna sker nämligen den allmänna vaccinationen mot den nya influensan i en lokal vid Parken Zoo som heter Pingvinen. (Passande för min del eftersom jag gillar pingviner!) Men så hade jag läst på landstingets hemsida att vaccinleveranserna som skulle komma den här veckan blivit försenade, så det blir inga vaccineringar imorgon eller på torsdag. På fredag skulle det inte bli några vaccinationer ändå, det var bestämt sen tidigare. När jag kom in med Higgins från vår reflexlösa promenad och gett honom mat ringde jag till mina föräldrar för att höra hur vi skulle göra, om vi skulle gå idag eller vänta till nästa vecka. Vi bestämde oss för att gå idag, och när jag ringde var klockan precis efter 16 då vaccinationerna skulle starta.

När Higgins ätit upp så klädde jag alltså på mig ytterkläder igen och gick över till mina föräldrar. Higgins fick vara hemma med mamma som hör till en av riskgrupperna och redan fått sin vaccinering, och så traskade pappa och jag iväg till Parken Zoo. Vi hittade kön och stod i den ungefär 16:34 och den rörde sig ganska så snabbt framåt i kringelkrokar.

När köat oss uppför en lång backe tog jag bilden ovanför på ett ljusdekorerat träd bredvid en gatlykta, och inte långt efter det var vi inne i vaccineringssalen. Sen var det bara att skala av sig allt långärmat på vänsterarmen innan man blev visad till den som skulle sticka sprutan i armen och så tog det några sekunder och så var man färdig och kunde gå hem igen. Då var klockan ungefär 17:14 och vi hade alltså inte ens varit där en timme. Allt gick väldigt snabbt och smidigt, och kön rörde sig fort. Mitt enda problem var att jag blev totalt vrålhungrig alldeles innan vi kom in, så det hade inte suttit fel med något att äta på stört. Men det fick ju vänta tills jag kom hem igen, jag fick med mig en påse nybakad limpa hem som mamma bakat så nu kan jag vänta på alla biverkningar i lung och ro. Ska ta ut Higgins på tidiga kvällspromenaden nu, och det ska bli spännande att se om jag kanske måste gå baklänges i fortsättningen. Eller så kanske vänsterarmen trillar av. Fast jag hör säkert till dem som inte ens blir öm där sticket gjordes.

4 kommentarer:

Gun sa...

Hoppas du slipper biverkningar. Min dotter fick feber och ont kroppen och armen, men jag har pratat med flera som inte känt av det alls.

Yvonne L sa...

Gun: Jag tror inte jag kommer att drabbas av någon biverkning, det var mer en kommentar till alla olyckskorpar! :D

Synnøve. sa...

Hejsan tjena...
Ser du varit och fått stick i armen.
Hoppas du slipper biverkningar nu.
Här i huset har vi inte tagit någon spruta. Jag har ju haft svininfluensan så. Men manken som är i risksonen och borde ta den, kan inte för han tål den inte.
Han vill inte heller...

Hoppas det är bra med dig och Higgins iallfall.
Tackar så mycket för dina kommentarer hos mig sista tiden.
Jag har varit närvarande fast frånvarande om du förstår vad jag menar.
Nu slutar jag med att önska dig och Higgins en fin onsdag.
Kramen Synnøve.

Yvonne L sa...

Synne: Man måste vara närvarande fast frånvarande ibland! Det finns ju andra saker här i livet än bloggar och internet!
Jag kan fortfarande inte känna av någon biverkning så jag kanske inte får några.
(Hur sjutton gör man norskt ö på ett svenskt tangentbord?)