2009-12-06

Några hade ju antagligen kul i varje fall

Det finns ju olika sätt att roa sig, och ett sätt är tydligen att gå och vika ner skyltar.

Det är ju knappast troligt att 30-skylten plötsligt blev trött och la sig ner själv, och den är inte heller nermejad av en bil. Eller borde inte vara i varje fall eftersom det är gång- och cykelbana på den här sidan om stängslet.

- - - - -
Nasa har en satellit - eller kanske fler - som används till att undersöka och identifiera moln på natten. Inte för att jag vet varför man behöver identifiera moln just nattetid, men bilderna som tas av satelliten kan användas till annat också. Som att visa var det används mycket energi. I Aftonbladet har de en artikel med en bild från  Nasas satelliter. Jag tycker det är häftigt med bilder på jorden tagna från rymden, fascinerande att se att länderna faktiskt ser ut som på en jordglob. Nu står det i artikeln att Indien inte är speciellt väl upplyst, men om inte Indien flyttat på sig sen sist jag kollade så tycker jag allt det ser ganska väl upplyst ut där. Indien ser exempelvis mer upplyst ut än Australien. Kanske menade de Afrika? Hur som helst, det är ändå intressant att se såna här bilder, och man ser ju tydligt var det används mycket energi. Men sen är det väl skillnad på vilken typ av energi som används också i de olika länderna.

7 kommentarer:

margit sa...

Hej Yvonne!Kul att se på bild vad som händer "i vår stad"...man ser ju inte allt...
Önskar dig en ny fin arbetsvecka igen, måndag...
Kram!/Margit

Yvonne L sa...

Margit: Nä, man kan inte se allt! Tur är väl det förresten, jag tror man skulle få det ganska jobbigt då.

Jenny sa...

På den där bilden tror jag det visas mest _gatljus_ eftersom det är det enda som egentligen lyser om natten. Och därför är det ju mörkt i de områden som är glest befolkade eller där man inte har gatubelysning, såg ex svenska kusten är upplyst men inte fjällen etc - där det ju inte finns gatubelysning. Hm. Nåja.
Roliga människor finns det överallt, men att förstöra vägskyltar tycker jag inte är speciellt kul, egentligen.

Gun sa...

Vad tråkigt att det finns folk som roar sig med att förstöra.

Visst är det roligt att kolla på nasas bilder. Det är häftigt att se jorden från ovan på det viset.

Yvonne L sa...

Jenny: Klart det är gatubelysning och liknande, energi som inte lyser syns ju inte på så vis. Det blir ju självklart koncentrerat till städer och områden där mycket belysning finns.

Gun: Folk som förstör lär man nog inte slippa, men det är ju så onödigt. Om de nu inte fastnade på Nasas bilder och åker dit på så vis! ;0)

Per-Anders sa...

Tyvärr används energi till både positiva och negativa aktiviteter. Antagligen krävdes det en hel del energi för att få ner den där skylten, energi som kunde använts till något mer positivt.

Yvonne L sa...

Per-Anders: Tänk om all energi las på positiva saker, så bra allt skulle vara då! De som kan genomföra det får min röst!