2009-12-14

Väl förberett

OM det är så att den här artikeln stämmer så ska det bli en vit jul och väldigt många minusgrader. Samma sak skrivs det om här. Det framgår inte direkt hur vit julen kommer att bli, om det kommer att röra sig om centimeterdjup snö eller om flera meter. Men, här i stan har kommunen varit framsynt, åtminstone på vissa utvalda ställen.

De har satt ner korta snöpinnar i kanten av vissa planteringar längs med promenadstråket omkring kyrkans hus. Antingen betyder det att de tänker ploga även där, eller så är det för att folk inte ska trampa i rabatterna. Bilden är från igår och nu är det dags att vi ger oss ut på tidiga kvällspromenaden för idag, får se om det kommit upp fler snöpinnar någonstans.

8 kommentarer:

Gun sa...

Man kan alltid hoppas att de har rätt. Åtminstone lite vitt skulle vara fint, men annars är det väl inte hela världen om det inte blir snö. Huvudsaken man får fira som man själv vill:)

Yvonne L sa...

Gun: Det blir ju ljusare om det kommer snö i alla fall. Sen är jag och Higgins glada för alla väderlekar som är torra! Han tycker inte det är roligt att vara blöt jämt och ständigt. :0)

Gun sa...

Sv: Förr låg man 14 dagar, sedan har det minskat för varje år. Tekniken går ju framåt också så 14 dagar kanske vore att ta i, men en vecka hade jag behövt i alla fall. Jag fick 4 nätter efter op. på sjukhus.

Jenny sa...

Vi har mer snö än er. Ser jag. Och det snöar här nu med. -3 och det snöar. Både vi och katterna är saliga. ;) Stella gjorde en Higgins i snön på balkongen tidigare exempelvis.

Yvonne L sa...

Gun: Det är verkligen en otroligt kort tid! En vecka tycker jag låter rimligt.

Jenny: Jag tittade just ut och det snöar än, fast väldigt små flingor. Blir spännande att se hur det ser ut imorgon! Roligt att även katterna uppskattar snön!!

Em sa...

Hahaha! SNÖPINNAR! De har jag inte sett på hundra år! Jag älskar snön, fattar inte varför jag bor i Skåne.. :D God morgon!

mille sa...

Förstår du hur många julänglar vi hinner göra då, om det nu stämmer att det blir mycket snö i år. OJ OJ OJ!!!
I LÖÖÖÖÖV :)

Yvonne L sa...

Em: Bara så att du vet, vi HAR SNÖ idag!

Mille: Jodu, nu kan vi göra änglar i snön!