2009-12-24

Bakvända kalendern - 1

Sista luckan i min bakvända kalender som nu har räknat ner till julafton. Här har vi i alla fall en jul med snö, och för en liten stund sen började solen titta fram. När Higgins och jag var ute på dagens första promenad var det mulet. Det är några minusgrader, men inte så att man misstar sig och tror man befinner sig i Nikkaluokta där den välkända väderspåmannen Enok Sarri bodde. Enligt en kvinna som jag arbetade tillsammans med för många år sedan så var det alltid vansinnigt kallt i Nikkaloukta om vintrarna. Själv var hon från Arvidsjaur och där var det tydligen inte alls lika kallt. Men nog om vädret, nu tar vi sista bilden i bakvända kalendern.

Idag är det dagen D eller dag 1 i den bakvända kalendern.
Julafton!


Inte vet jag, kanske hade ni förväntat er en bild på en sak, exempelvis Higgins iförd tomteluva som dagens bild, men man vet aldrig hur människan bakom den bakvända kalendern tänker. Eftersom det är julafton så fick hela tomteorkestern komma fram för att önska er alla en riktigt god jul! De blev väldigt glada över att få komma ut ur skokartongen i köksskåpet där de legat inslagna i tidningspapper utan att ha få komma ut på 5 år. De tycker att bakvända kalendern är den bästa idé jag haft på de här åren. Jag är inte säker på att jag håller med, delvis för att keramiktomtar inte borde kunna vare sig tänka eller framföra sina åsikter.

Avslutar nedräkningen med att önska er alla en riktigt GOD JUL!!

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Fridfull jul helg till både dig och Higgins. Nej, valpköparen var en gammal valpköpare från Xarahs kull. Hon har en sobelkille som heter Kenzo.

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Ingrid: Hoppas ni har en fin julhelg ni också!