2010-05-27

Under ytan

Soligt och fint på morgonpromenaden, men inte speciellt varmt ändå. Det här är en vy jag ofta fotar eftersom jag gillar speglingar i vatten och beroende på hur ljuset är och om det är moln eller ej så ser det ju inte alltid likadant ut. Eskilstunaåns yta ser rätt lugn ut, men det är ganska strömt. Nu i år mer än vanligt eftersom vattenståndet i Hjälmaren är ovanligt högt, och det är alltså därifrån vattnet kommer. Inne i stan innebär det att dammluckorna är öppna för fullt borta vid Tunafors fabriker, och härinne i centrum. Husen man ser i bild ligger på Faktoriholmarna, och ungefär mitt i bild längst bort är dammluckorna fullt öppna. Det är förresten där jag filmade Higgins häromdagen på vår morgonpromenad.

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Eskilstuna verkar vara en väldigt vacker stad! Jag har nog bara varit inne i stan en enda gång i hela mitt liv och det är läääänge sedan. Dags att göra en cruisa-svenska-städer-resa....
Kram
Agneta

Ingrid sa...

Här var det också sol på morgonen men kallt i luften. Jag längtar tills det blir riktig sommarvärme.

~Livet i byn

Jenny sa...

Spegelblankt är en stor favorit. Valde mellan spegelblank Mälare och solen genom gräset inför gårdagkvällens blogg. Älskar vatten, gärna spegelblankt ;) idag har det varit soligt och kallt här med men ikväll har det mulnat på.

Yvonne L sa...

Snäckskalsdalen: Som i alla städer finns det både vackert och fult i Eskilstuna. Eftersom många tycks ha en negativ bild av stan försöker jag visa det fina och positiva!

Livet i byn: Vem ska vi kontakta för att få riktig sommarvärme tro?! :D

Jenny: Vi verkar ha samma sorts bildfavoriter, solnedgångar är ju också vackra!