2010-05-29

Morgonbilder

Tänkte ni skulle få se lite bilder från promenaden Higgins och jag tog imorse. Det var en ovanligt spännande och händelserik promenad. Eller det var den kanske inte, men man har ju inte roligare än man gör sig, så nu bestämmer jag att det var en spännande och händelserik promenad.
Dammluckorna vid Tunafors fabriker står på vid gavel. Det är ingen vanlig syn, men det är ju vattenståndet i Hjälmaren som bestämmer hur mycket luckorna måste vara öppna.
När vi kom ner till Stadsparken fick jag på avstånd se en andmamma med sina små ungar vandra runt på gräset, men de hann ner i vattnet innan Higgins och jag kom tillräckligt nära för att fota. De här ungarna var rätt små så de är nog relativt nykläckta gissar jag på.
När vi skulle gå därifrån fick jag se att det låg en hare bland blommorna i rabatten vi gick förbi. Där låg den stackaren och försökte smälta in i omgivningen, men det gick ju inte helt bra eftersom jag alltså fick syn på den och kunde ta bilder. Så nära en hare har jag nog aldrig varit, den låg max tre meter ifrån mig och jag var lite orolig att Higgins skulle få syn på den, men han var upptagen av annat. När jag fotat färdigt och började röra på mig för att gå därifrån for haren upp som ett skott och rusade iväg. Normalt sett brukar ju harar rusa iväg så fort man närmar sig, att den här inte gjorde det direkt var nog att det var mer folk i rörelse runtomkring så den kanske inte var tillräckligt uppmärksam.
När vi fortsatte vår promenad bort mot Faktoriholmarna började himlen se oroväckande svart ut.
Det såg ut som om det hade räckt med stora stegen på brandkårens stegbil för att nå upp till molnen. Dammluckorna på Faktoriholmarna är också fullt öppna.
Det pågår en ungdomsfestival i stan den här helgen, och parkeringen bakom Rademachersmedjorna är avstängd för där har det ställts upp cykelramper och basketkorgar. De här bilderna är alltså tagna på morgonpromenaden, och då hade aktiviteterna inte kommit igång än, ungdomarna hade nog inte vaknat.

Man associerar ju det mesta man ser med olika saker, personer, dofter, känslor eller vad det nu kan vara. Numera så fort jag ser basketkorgar eller hör någon prata om basket eller läser ordet basket tänker jag genast på Lotten vars stora intressen är bokstäver och basket.

Nu ska i ge oss ut på tidiga kvällspromenaden och vem vet vilka spännande och oförutsedda saker som kommer att inträffa då.

13 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

När man har med sig kamera så blir man mycket mer uppmärksam på sina omgivningar, jag gillar det. Man blir närvarande på ett annat sätt. Jag är impad över att du kunde fota haren. Jag har faktisk en bild av en kanin som jag tänkte använda i ett inlägg. Här kryllar det av kaniner och harar, men som du skriver, så fort man närmar sig eller stannar upp skuttar de i väg. Lite synd, för en närbild av kanin eller hare hade jag gärna velat ha.

Lotten Bergman sa...

Nämen nämen nämen, ska det pågås massa basket utan att jag känner till det?

(Måste kontrolleras. Det är ju om om favoritgrannarna har fest utan att jag är inbjuden!)

Hörni sa...

Vilka söta andungar och haren är jättefin. här fnns också en massa harar, men jag har inte lyckats fota någon.
Det med att associera, när jag hör talas om Eskilstuna tänker jag alltid på dig.:)

Yvonne L sa...

Em: Jag ser och lägger märke till allt möjligt när jag är ute och går. Det enda jag inte ser är människor jag känner så jag får ofta höra att jag är jättestöddig! :D Men det spelar ingen roll om jag har kameran med mig eller inte, jag ser nästan aldrig om jag möter någon jag känner.

Lotten: VA!!?? Har de basketsaker på gång utan att du har blivit informerad?? Ohyfsade ungdomsfestivalsarrangörer! Det var full aktivitet där nu såg jag när vi gick förbi på kvällspromenaden.

Yvonne L sa...

Gun: Andungar är jättesöta, och alla andra harar jag fotat har varit på språng och vänt ändan mot mig. :P
Jag antar att det är bättre att tänka på mig när man hör Eskilstuna än att tänka på det som Sveriges Chicago som stan blev känd som för en massa år sedan. ;0)

Ingrid sa...

Tack för att vi fick följa med på promenaden. Det hände ju en hel del måste jag säga. Undra om haren var frisk då han låg kvar eller bara chockad?

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Livet i byn: Haren blev nog bara överrumplad och chockad över att vi kom gående just där, den for ju iväg som ett skott när jag fotat färdigt! :0)

Anonym sa...

Åh vilken gullig hare :) Och vilka häftiga moln!

Yvonne L sa...

Renathe: Visst var haren gullig! Moln är ofta häftiga, ibland går jag och tittar så mycket på molnen att jag snubblar och går in i saker! :D

Wannabe sa...

Kaninen i gräset var ju för söt och den där dramatiska bilden med molnen som tornade sig över öppna dammluckor... WOW!!!! Huuuuur snyggt fångat som helst!!

Yvonne L sa...

Wannabe: Kaninen var verkligen ursöt! Roligt att du gillar molnen över dammluckorna!

Mille sa...

Den femte bilden är ju underbar. Den svarta himlen och forsen, super häftigt :))

Yvonne L sa...

Mille: Tack! Det är häftigt när man lyckas fånga sånt på bild!