2010-05-24

Översvämning

Det är inte varje dag man ser en översvämmad brygga. Eller om den kanske är trasig, vad vet jag. Den vattentäckta delen är en plats där det brukar stå fiskare, men det verkar inte vara något bra ställe att stå och fiska på nu. Speciellt inte som ån är rätt så ström. Undrar om undervattensläget beror på ovanligt mycket vatten eller om något helt enkelt gått sönder. Det finns bävrar i ån - inte för att jag sett någon just där men jag vet att de finns - så kanske de blivit sura på bryggan och bestämt sig för att knapra lite på eventuellt stöttande pålar under vattnet? Det var ju en kille uppe i norra Sverige som blev biten i benet av en bäver för ett tag sen, så vem vet, här i Eskilstuna kanske de nöjer sig med att tugga på bryggor.

8 kommentarer:

Hörni sa...

Men fy, att bli biten i benet av en bäver är inget man vill vara med om! Det var ett rejält bett han fått i låret.

Sv: Ja, det måste vara en ovanligt korkad fågel.;)

Yvonne L sa...

Gun: Nä, biten av en bäver vill man nog inte bli...och den där fågeln måste ju vara helkorkad! :D

Snäckskalsdalen. sa...

Det är mycket som händer och allt får vi reda på på en gång genom tidningar och tv och data och allting....bävrar som bits, usch!
Agneta kram

Anni sa...

Nog undrar man om det är ovanligt högt vattenstånd när bryggan ligger under ytan! Vilken fantastiskt vacker bild du har som header, jag inser att det var ett tag sedan jag var i Eskilstuna!

Daniel sa...

Jisses biten av en bäver... de som ser så snälla å rara ut!

Yvonne L sa...

Snäckskalsdalen: Bitande bävrar vill man inte möta!

Anni: Ja, man undrar ju hur bryggan blev översvämmad. Är det högt vattenstånd måste det vara ovanligt högt!
Headerbilden är jag jättenöjd med, tog den för drygt ett år sen men det är lika fint nu! Men ljuset som var då är ju inte alltid likadant förstås!

Daniel: Visst ser de snälla ut, men skenet kan bedra!

Ingrid sa...

I min fototävling denna vecka är temat Kärlek! Man får tolka det som man vill :) Det vore jättekul om du ville delta! Vinnarbilden blir länkad en vecka i min meny. Jag kör en ny tävling varje vecka med nytt tema :)

länk till tävlingen: http://lillsiz.blogg.se/2010/may/fototavling-vecka-21.html#comment

ser fram emot ditt bidrag!!

Yvonne L sa...

Ingrid: Tack för inbjudan, ska se om jag kommer på ett bra tolkningssätt.