2010-05-21

Mellan hägg och syren

Nu har det blivit mer försommaraktigt än våraktigt, och här i Eskilstuna verkar vi vara mellan hägg och syren.


Nu är det inte bara några knoppar på häggen som slagit ut, nu är hela träden fulla av blommor och det doftar otroligt gott när man går förbi. Doften känns på långt håll!

För ett par dagar sen så fick jag se att syrenerna runt om i stan börjar knoppas, och vi har ju haft soligt och varmt vilket gjort att nu går det undan.
Här står det både vita och lila syrener bredvid varandra - klicka på bilden så syns det bättre - och de är delvis skuggade av större träd så det går kanske lite långsammare med blomningen. Men om någon eller några dagar så blommar det nog för fullt. 

8 kommentarer:

Per-Anders sa...

Det är en härlig tid vi går till mötes. Jag tror det var längesedan jag längtade så intensivt efter sommaren som i år.

Lisa sa...

Ojoj så grönt och fint ni fått det nu! Du har ju kommenterat till mig att ni legat efter oss under våren men nu undrar jag om ni inte kommit ikapp och gått förbi till och med. :) Ni har säkert haft varmare än oss, vår första varma dag var ju i torsdags och det har hänt mycket bara sen dess.
Visst är det underbart?! :)

Yvonne L sa...

Per-Anders: Visst är det härligt, och du är nog inte den enda som längtat intensivt efter det här!

Lisa: Vi kommer på spurten här! :D Jättevarmt och skönt även idag.

Jenny sa...

Och den väldoftande häggen är full av små söta (o mindre söta) kryp att fotografera ;) Syrén blommar inte här men det kan nog bero på att det inte direkt finns några vilt i skogen... :D

Hörni sa...

Jag såg också hägg som blommade igår, och doftade så gott i solen! Syrener är ju ännu mer underbara.

Yvonne L sa...

Jenny: Så noga har jag aldrig tittat på häggen att jag sett om det suttit små kryp på den! ;0) Ni får leta reda på någon gammal torpargrund, där brukar man kunna hitta syréner även ute i skogen!

Gun: Just den här tiden går alldeles för fort egentligen, man vill att den ska hålla på ungefär lika länge som vintern. :0)

Mille sa...

Ååååååå älskar.. Finns det något härligare än Syrener, deras doft och alla härliga minnen om skolavslutningar som man bär med sig. Snart är det sommarlov IGEN :))

Yvonne L sa...

Mille: Visst är det sommarlovskänsla över syrener!?