2010-05-21

Konstiga möten

När jag läste den här funderingen hos wtfdc kom jag att tänka på en morgon för kanske 2-3 år sen. Klockan var strax efter 7 på morgonen och Higgins och jag gick vår lilla morgonrunda runt närmsta park innan jag skulle lämna honom hos mina förädrar för dagen och sticka iväg till jobbet. Det var nog ungefär den här tiden på året också, eller om det kanske var lite längre fram på sommaren. I alla fall, bäst som vi traskade runt där så kom en man cyklande på cykelvägen. Inget konstigt med det, förutom då att han i ena handen hade en lie.

Det kändes ju lite oväntat att möta liemannen på cykel sådär på morgonkvisten, men han cyklade vidare. Mina jobbarkompisar fick sig i alla fall ett gott skratt när jag berättade om mötet, och sen började vi fundera hur det hänger ihop egentligen. Vi har en knivlag som gör att man inte får bära kniv hursomhelst, men att cykla runt med en lie, undrar om lagstiftarna tänkt på det? Förresten har jag sett liemannen ett par gånger till, men han har bara cyklat förbi då också.

6 kommentarer:

whatthefuckdotcom sa...

HUA! Tur att han cykla förbi!

Yvonne L sa...

wtfdc: Verkligen tur! :D

egoinasmamma.nu sa...

Helt klart en poäng, hahaha, jag ser framför mig att bråkiga ungdomar börjar gå runt med lie. Eller det är förresten inget att skratta åt.. Men i fantasin är det kul.

Yvonne L sa...

Em: Nä, ungdomar med lie är nog inte något att skratta åt så länge de inte bara är ute och kapar gräs på någon äng.

Lotten Bergman sa...

Jag mötte igår en man på Centralen i Stockholm. I ryggsäcken hade han lite nonchalant stoppat ner en gigantisk yxa.

Bara sådär.

Yvonne L sa...

Lotten: Hmm, det verkar ju också som något fullkomligt normalt att ta med sig ut.