2010-05-16

Take away (135 av 365)

Sånt här gör mig förbannad. Jag kan förstå att det kan vara skönt och mysigt att ta med sig - i det här fallet - pizza och sitta på en bänk i Stadsparken vid ån och äta. Men varför lämna kvar skräpet??? Jobbar deras mammor som parkstädare??
Det finns papperskorgar och soptunnor utställda lite överallt i parken. Tyvärr är ju många människor otroligt slöa. De orkar på något märkligt vis släpa med sig fika och lunch och allt möjligt annat från ställen som har take away, men när de ätit färdigt verkar orken ta slut. Det vore ju roligt om de kunde "take away" skräpet!


Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns här.

12 kommentarer:

Wannabe sa...

agree! samma när folk åker och grillar. Varför slänga skräpet i buskarna brevid soptunnorna, liksom? skitkul att komma efter och behöva städa innan man själv kan grilla...

Uttan sa...

Ja man kan undra....Man blir arg!!!
Precis som häromdagen när en person gick förbi utanför hos oss och hunden bajsade vid postlådan och hon bara gick.....Ååå vad det var nära att jag gick dit och tog upp det och tänkte lägga det i deras postlåda och skriva en lapp.Du glömde ta upp det här efter Din hund när Du gick förbi hos oss.Men då hade det blivit osämja och det är ju så tråkigt...

Ha en bra start på Veckan som kommer!
Kram!

Yvonne L sa...

Wannabe: Visst är folk helt obegripliga! Jag fattar inte hur man som vissa bara kan släppa skräpet där man står.

Uttan: Visst är det ett underligt beteende! Och det här med att inte plocka upp efter sin hund gör mig galen! Det förstår jag inte hur man som hundägare kan strunta i. Det är ju dessutom vi som sköter oss som får lida för andras beteende.

Bia sa...

Ställen som säljer tekniska prylar och apparater måste ju erbjuda kunden att ta emot "skräpet". Varför inte införa samma regel hos pizza/hamburgare/kebabförsäljare. Fast...vem orkar gå tillbaka till pizzerian med kartongen... Jo! Om vi fick betalt för skräpet! Kanske. Eventuellt.

Hörni sa...

Det är otroligt vad slöa en del är! Jag fattar inte heller att man bara kan resa sig upp och gå ifrån skräpet så där.

Anonym sa...

Håll Sverige rent!
Kanske dags att påminna dom som glömt och lära dom som inte levde på den tiden.....

Charlotta sa...

Man skulle vilja leta reda på var de bor och slänga in pizzakartongerna på golvet i deras rum. Tror du de skulle reagera, eller skulle de (hemska tanke) inte märka någon skillnad...

Yvonne L sa...

Bia: Pant på pizzakartonger kanske skulle vara något. Eller kanske inte. Folk slänger ju burkar med pant hur som helst.

Gun: Visst är det underligt hur folk är!

Renathe: Det kanske vore en bra idé!

Charlotta: Nä, vem vet, kanske gör de likadant hemma!

The Meg Show sa...

Fyndigt... Take Away :)

Mille sa...

Gick förbi Sas-badet vid Hagaparken i går, och fyy så trist med alla kartonger!!
Folk köper grillar och tar med sig ner, men kartongerna flyger runt och allt annat också.
Måste kontakta Solna kommun och be dem sätta dit en container om alla sopor ska på plats...
En pizza i solen sitter aldrig fel :)

Jenny sa...

Så ser det ut överallt här, gator, torg, parker, naturreservat, gångbanor. Iof är det lite dåligt med papperskorgar också men tror folk verkligen att skräpet går hem av sig själva??! :( (Hemma i Uppsala hade vi papperskorgar var 500:e meter längsmed gångbanorna i villa- och radhusområden, dvs där folk ofta sitter, rastar hundar etc)

Yvonne L sa...

The Meg Show: Man får använda sin fantasi i de här fotoutmaningarna!

Mille: Man blir så less på folk, här i Stadsparken finns det ju gott om både större soptunnor och vanliga papperskorgar. Men visst är det gott med en pizza i solen! :)

Jenny: Det kanske vore något att uppfinna, skräp som går till papperskorgen eller soptunnan av sig självt!