2010-05-12

Kunglig (132 av 365)

Statyn av Prins Eugen, målarprinsen, är nog det närmaste temat kunglig jag kommer eftersom jag inte är bjuden på sommarens bröllop. Statyn står utanför Sundbyholms slott som numera är en hotell- och konferensanläggning. Den här tiden på året brukar det även vara studentbal härute.

Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns här.

Andra bloggare om , , , ,

5 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Man kan vara "kungligt" stolt? :D Eller kanske man inte säger så på svenska.. Jag blandar ihop ibland.

örjan sa...

Prinsens berömda målning.
http://www.google.com.sv/imgres?imgurl=http://www.waldemarsudde.se/pict2/gamla_slottet.jpg&imgrefurl=http://www.waldemarsudde.se/xsaml_gamla_slottet.html&usg=__NThTRhIcMA9ttyPfhQh8u48HlfM=&h=411&w=400&sz=25&hl=sv&start=3&um=1&itbs=1&tbnid=nFhSffmQx6bxEM:&tbnh=125&tbnw=122&prev=/images%3Fq%3Deugen%2Bslottet%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DX%26rlz%3D1T4GFRD_enNL207NL207%26tbs%3Disch:1

Yvonne L sa...

Em: Det uttrycket tror jag aldrig att jag hört så det kanske är norskt?

Om någon vill följa Örjans länk och se målningen

Charlotta sa...

Lustigt sammanträffande att vi prickade samma tema. Din tolkning känns mer äkta, min lite (lite? hrmmm) krystad. Snart får vi säkert många härliga tolkningar med prinsess-bröllopet. Själv hade jag inte ett uns av tanke på att man kunde vänta och se tills dess. Jag är heller inte bjuden, så du behöver inte känna dig ensam att vara utanför. ;)

Yvonne L sa...

Charlotta: Visst var det lustigt! Ögonen ramlade nästan ur skallen på mig när jag kollade in hos dig!
Man kan ju tolka temana hur man vill, det är ju det som är så roligt! Det har hänt flera gånger att jag kommit på någon vecka senare ett ännu bättre sätt att tolka ett tema jag redan klarat av.
Antar att vi är några stycken som inte är bjudna, men man får säkert rapporter ändå.