2009-09-04

Promenader och promenader

Satt just och skrev in senaste uppgifterna om mina promenader - alltså antalet steg min stegräknare visar varje dag - i mitt Excelblad som håller ordning på siffrorna. Allt för mitt eget höga nöjes skull.
Ovanför ser man årets sammanställning hittills, och där ser man att tre av månaderna så har jag hållit mig på ungefär 26 mil. Lustigt nog har jag gått längst i juni vilket ju är lite märkligt i och med att det är en kort månad. Lite drygt 29 mil traskade jag ihop då. Men det har säkert sin förklaring det också, måste bara lista ut vad det kan vara.

Av någon anledning blir jag väldigt fascinerad när jag ser uppställt hur många steg jag går, varje månad har sitt eget blad och där har jag även ett anmärkningsfält där jag skriver in om det till exempel varit väldigt varmt, störtregn hela dagen eller kanske väldigt kallt. Såna dagar går statistiken nedåt eftersom Higgins inte vill gå något längre i regnväder, är det för varmt vill han inte heller gå, och är det för kallt - då pratar vi många minusgrader - så blir det heller inte så långt för då får han kylkramp i tassarna.

Sen finns det ju andra typer av promenader. Såna som inte är direkt fyllda av steg, men istället av arbete. Tänker naturligtvis på Fuglesang som varit ute och promenerat i rymden med den där 800 kilo tunga tanken. Egentligen är det väl inte direkt rättvist att kalla hans promenader för just promenader. Han är ju visserligen utanför rymdfärjan i flera timmar, men det borde väl vara mer rätt att säga att han är ute på ett arbetspass. Så värst många steg går han väl inte, där är det väl mer frågan om att han har en mer intressant utsikt än vad jag har på vissa av mina promenader.

8 kommentarer:

Husan sa...

Jösses vad ni går. Man kan ju undra hur många par skor du har slitit ut??? O vilka mirakeltassar har inte då Higgins???? :D

Ha en skön helg.

Yvonne L sa...

Ja, det har väl slitits ut några skor genom åren. Fast inte så många som man kanske kan tro. Higgins dras med de tassar han fått från start, och de verkar vara av god kvalitet! ;0)

Egoinas mamma sa...

Sv: Jag tror nog tjejerna har tänkt sig ut på stan sen! HAHAHA!

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Va?? Gå vidare efter bowling?? :D

Uttan sa...

Du går och går,,,,kul att se hur många steg det kan bli.
Lilla Higgins små tassar går väl som trummpinnar,,,,,
Ha en bra Lördag!
Kramar!

Yvonne L sa...

Uttan: Higgins tassar och mina fötter går väl ungefär i samma takt för det mesta. Vi brukar bli anklagade för att ta oss fram för snabbt, folk behöver 18-växlade cyklar för att hinna ikapp oss! :D

Jenny sa...

Det var ju ganska bra väder i juni, då promenerar man ju mer. Till och med vi gör ju så. :) Inte undra på att du är en ganska smal tjej, när du traskar så mycket. :)

Yvonne L sa...

Jenny: Ja, det kanske det var? Fint i juni alltså. Sen är jag väl mer lagom än smal. Så ser i alla fall jag det!