2009-09-26

Munktellstaden, onödigt vältande och svampbo

I Munktellstaden här i Eskilstuna har de lite annorlunda informationsskyltar som den ni ser här på bilden.

Munktellstaden kan man väl säga är en relativt ny stadsdel i Eskilstuna trots att det funnits industriverksamhet där sen 1800-talet. Men det är först senare år som området kallas Munktellstaden, när området började göras om från ett industriområde till vad det är nu. Från början var det Bolinder-Munktells industriområde, så Volvo BM har alltså haft viss tillverkning i området. Numera, närmare bestämt sen 2006, finns till exempel Eskilstuna konstmuseum i Volvos gamla kugghjulsverkstad. Konstmuseet är också sen 2007 den plats där man hittar Svenskt barnbildarkiv.
I området hittar man exempelvis också Munktell Science Park, Eskilstuna Folkhögskola och Munktellarenan, en inomhusarena där man bland annat kan ägna sig åt boule, friidrott och bågskytte.


Det är inte så ofta de fina blomsterarrangemangen som står utställda lite här och var i stan saboteras, men under natten eller gårdagskvällen så var det tydligen några som tyckte det var roligt att vända de här jättekrukorna upp och ner. Kan folk inte bara låta saker och ting vara ifred!?

Trädet som växer inuti ett träd har skaffat sig inneboende. Fick se det idag när Higgins och jag promenerade förbi. Det stora trädet växer ju ganska centralt, så det är förmodligen dyr hyra.

Nu bor det svampar i trädet också! Eller så är det ett svampbo, de kanske var på semester i somras när jag fotade samma ställe. Trädet som börjat växa därinne kanske i själva verket är svamparnas krukväxt!

Dags att ta ut Higgins på tidiga kvällspromenaden och sen ska jag fixa lite mat och göra mig redo för dagens höjdpunkt. Det är ju lördag idag!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Hur kan man få för sig att sabotera så, välta kommunens dyra blomkrukor?! :( Man är inte riktigt frisk när man gör sånt tycker jag.

Anonym sa...

Skönt för dig att det äntligen blev lördag;)
Svampar som växer inuti träd har jag nog aldrig sett, men du verkar lägga märke till sånt ingen annan ser.
Erika

Yvonne L sa...

Jenny: Puckon som vill "stila" finns det lite väl gott om!

Erika: Det var väldigt skönt att det blev lördag till slut!