2009-09-15

Något man inte ska äta

Det finns saker man inte ska äta när man till exempel sitter vid datorn eller ska till att fylla i viktiga blanketter man bara har i ett exemplar. Till det man inte bör äta då hör...
... baklava! Så sött och kletigt och gott att man närapå smäller av. Första gången jag åt denna läckerhet var väl omkring 25 år sen när jag tillbringade ett år på kibbutz i Israel. Det är ohyggligt sött och jag är övertygad om att äter man tillräckligt många bitar så sprutar det säkert ut sockerlag ur öronen. Men så många bitar har jag aldrig lyckats trycka i mig på en gång. Det finns en sockergräns även för mig. På tal om bitar så är det nog bara de fyra bitarna i mitten kvar nu, bilden tog jag i lördags efter att precis ha ätit de första kakorna.

Genom åren har jag ätit baklava vid olika tillfällen och på olika platser, och jag tror det måste finnas lika många recept på bakverket som det finns folk som bakar det. Den här gången har jag inhandlat mina kakor på ÖB när jag var ute och letade hyllor!! Helt otroligt, när de började sälja saker så var det gamla militärgrejor och Försvarets hudsalva, nu säljer de leksaker, möbler, godis, husgeråd och här i Eskilstuna alltså även detta bakverk från ett lokalt bageri. Man kan ju baka själv, men som sagt så finns det hur många recept som helst, dessutom verkar det alldeles för ansträngande. Jag föredrar nog att då och då köpa en låda - eller om någon annan bakar så kan jag agera provsmakare! ;0)

2 kommentarer:

Gun sa...

Jag försöker kommentera hos dig varje dag men det går ju inte när man kommer hit från Bloglovin. Ordverifieringen funkar inte.

I alla fall låter det himla gott med Baklava eller vad det hette.

Sv: Tack! Det är jättekul för honom:)

Yvonne L sa...

Gun: Jag använder inte Bloglovin själv så det hade jag ingen aning om. Vet inte riktigt hur det funkar, men kanske om man är kvar i deras ramar på något vis? Ska se om jag kan ta reda på vad det beror på!