2009-07-13

SommarSverige - utmaning vecka 5

Hej och hå, så har det gått ännu en vecka av den här sommaren, och för en gångs skull tänkte jag att jag skulle få ut mina bilder i Lisas - med bloggen Numo's - sommarSverigeutmaning lite tidigare på dagen. Hittills har jag inte fått ut något förrän sent på kvällen.
Veckan som gått har mest varit regnig och lite småkylig, men idag ser det lite mer hoppfullt ut, och jag frös inte ihjäl i kjol och kortärmat när vi genomförde dagens första promenad. Solen skiner fortfarande och förhoppningsvis fortsätter den med det.
Änder finns det ju i ån året runt, men det är på sommaren det finns små andungar. Klickar man på bilden ser man att mamma and är förföljd av två små bebisar. Higgins och jag såg dem på dagens första promenad, och faktiskt så var det en annan andhona som jagade iväg en av de här små ner i vattnet efter sitt syskon och mamma. Hon som jagade hade en äldre unge, så vad vet jag, kanske den lilla som blev nerjagad i ån försökte slippa simma med sitt syskon och hellre ville hänga med en tonårsand...
Baka kan man också göra året runt, men det som är i skålarna här är något jag oftast bara gör till min födelsedag som alltså infaller på sommaren. Till vänster är smeten till bottnarna på chokladbiskvierna, och till höger är smörkrämen. Receptet på biskvierna har jag här.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Åh vilka söta andbebisar! Det är så mysigt att se denna årstiden, när en hel andfamilj eller svanfamilj kommer simmandes. :)
Mmm, vad gott med biskvier! Jag får önska dig grattis då, när du än nu fyller år! ;)

Yvonne L sa...

Lisa: Andbebisar är väldigt söta, men de växer otroligt snabbt har jag kommit på!