2009-07-27

SommarSverige - utmaning vecka 7

Dags igen för bilder i utmaningen sommarSverige som Lisa med bloggen Numos drog igång för 7 veckor sedan!
Först ut är igelkotten vi träffade på borta på Köpmangatan igår när vi tog dagens första promenad. Jag såg den på håll och var inte säker på att hinna tillräckligt nära för att kunna fota. Men igelkotten stannade till på väg upp för trottoarkanten och tittade sig omkring, så då hann vi se när den tog sig in under grinden in på en gård.
Lyckades också få en profilbild på igelkotten men ville inte utmana ödet för mycket med att försöka ta fler bilder. Higgins var väldigt intresserad och jag tyckte det var onödigt att han skulle börja skälla så det ekade mellan husen. Men igelkottar hör ju verkligen sommaren till, och vi såg ju en på en helt annan plats häromdagen, så nu vet jag att de fortfarande finns härinne i centrum.
Solrosorna har ju också varit med tidigare, senast igår faktiskt. Men jag tycker de är så somriga och Higgins som visserligen ligger och gör gräsänglar får väl symbolisera att på sommaren kan man sola magen. ;0)
Ett flitigt bi råkade av misstag hamna på bilden, det såg jag inte när jag fotade. Bina får inga semestrar utan jobbar på hela sommaren med att göra honung.

En sista bild från stadsparken med tävlingsplanteringarna och solrosplanteringarna. Det kanske ger er en uppfattning om vilken fin promenadväg det är!

8 kommentarer:

Lisa sa...

Åh, igelkottar är ju så söta! Jag har faktiskt inte sett en enda här hemma i sommar... Undrar var de är?
Fantastiskt fin promenadstråk du har genom parken, och alla solrosor då, så fina!! Häftigt att du fick med biet in action! :)

Jenny sa...

fin kotte du hittat! :) Ja fina bilder som vanligt ju men kotten är min favorit. ;)

Yvonne L sa...

Lisa: Men alla igelkottar är ju i Eskilstuna, det är därför du inte sett några! ;0) Det finns väldigt fina promenadstråk i stan, men ändå klagar många att det är så trist och fult i Eskilstuna. Men det visar ju bara att de aldrig går ut och ser sig omkring!

Jenny: Visst är kotten fin! När jag sett såna tidigare om åren har det oftast varit mörkt och svårt att fota. Jag var ett tag orolig att alla igelkottar i stan var försvunna, men det verkar bara som de hittat nya ställen att vara på.

Ingrid sa...

Jättefina bilder, igelkottar är inte vanliga här i norr.

Nä, jag har inte hört att man brukar bli illamående men man bör nog ta det försiktigt eftersom magsäcke krympt en hel del. Just nu provsmakar jag lite då och då för att chocka kroppen långsamt.

~Livet i byn

Anonym sa...

Nämen, solar Higgins magen! ;)
Erika

Yvonne L sa...

Erika: Hmm, ja nästan i alla fall! ;0)

Synnøve. sa...

Det är nog de enda igelkottar/pinnsvin jag får se tror jag. Har nästan gett upp att se en som lever...
Härliga bilder från parken.
Så Higgins med sina gräsänglar. Han är för go...
Kramen Synne.

Yvonne L sa...

Livet i byn: Om nu igelkottar inte är så vanliga uppe hos er är det ju tur att jag har lyckats fånga en på bild här! ;0)
Långsamma chocker kan nog vara bra ibland!

Synne: Säger till dig som till Livet i byn: Tur att ni kan titta på igelkottar i min blogg!