2009-07-05

Rosor i parken

Rothoffsparken går vi igenom nästan varje dag Higgins och jag. Den varmare delen av året är det ju alltid något som blommar, och jag tycker det är en mycket bra park att gå och titta i. Vid de flesta växter sitter det nämligen oftast små skyltar som talar om vad det är för något!
Här på högra sidan blommar för tillfället rosorna för fullt, och det är i alla möjliga färger. Väldigt tjusigt! Speciellt fint tycker jag det är att de har så pass många klättrande rosor!

Ovanför ser ni den röda busken som man på översta bilden kan se längst bort. Man behöver verkligen ingen egen trädgård när man kan gå till en park och titta på växtligheten. Dessutom slipper man ju sköta om alla plantor själv för det sköter ju stadens trädgårdsmästare om. Perfekt!

När Higgins och jag gav oss ut på dagens första promenad konstaterade jag att trots att solen sken så var det inte så fruktansvärt varmt som det varit den senaste tiden. Kom fram till att jag nog inte skulle behöva släpa med mig Higgins vattenflaska, han skulle klara sig utan extra vattenpåfyllning under vår timslånga promenad. Kastade ett öga på solglasögonen som låg på bänken och tänkte att de behövde jag inte heller, det var ju inte så varmt.
Hmmm, men hur tänkte jag då kom jag på när jag kom ut och gått en bit? Det är ju inte så att man blir mindre varm av att ha solglasögon på sig! Nu fick jag mig i alla fall en promenad utan att svetten rann, men istället fick jag gå med kisande ögon precis hela tiden. Klantskalle.

4 kommentarer:

Linn sa...

Underbara bilder! Ha en härlig dag!

Ingrid sa...

Jag skulle gärna ha sådana rosor i vår trädgård. Tyvärr är jag en rosmördare, har försökt flera gånger men de bara kolavippar.

~Livet i byn

Ida sa...

Oj vilken fin blogg du har o vilka bilder! Din header är jättefin!

Trevlig sommar!

Ida

Yvonne L sa...

Linn: Tack för det och tack detsamma!

Livet i byn: Det närmaste egna rosor jag kommit är såna där minirosor. De brukar dö så fort de upptäcker att de är i min lägenhet, så jag är nog också en rosmördare. ;0)

Ida: Tack så mycket och trevlig sommar till dig också!