2009-07-17

Ett steg i taget

Förra året när jag fyllde år så fick jag en stegräknare och varje dag sen dess har jag skrivit upp hur många steg jag gått. På antal steg per dag kan man oftast avläsa vad det varit för väder. Om det varit för varmt, för kallt, störtregn eller annan smärre naturkatastrof märks det på antalet steg jag gått. Såna dagar är inte Higgins så intresserad av att gå, och eftersom han är anledningen till väldigt många av mina steg är det klart att det syns. I genomsnitt går jag drygt 13000 steg på en dag har jag räknat ut.

Min statistik stämmer nog inte helt och hållet eftersom stegräknaren jag började med gav upp för några månader sedan och vägrade räkna alla steg trots att jag bytte batteri. Det slutade med att jag köpte en ny exakt likadan räknare, fast den blev det också något knas med någon månad senare så då köpte jag en ny igen. Några gånger har jag fått uppskatta hur många steg jag gått eftersom stegräknaren hamnat lite snett eller att jag glömt sätta den på mig när jag bytt om, och när jag uppskattar antal steg tar jag nog till lite i underkant för att inte fuska. Det är ju dessutom ingen tävling utan jag tycker bara det är roligt att räkna.

Mina steg det senaste året:
  • 4 786 403 steg
  • motsvarar med min steglängd 3250,36 kilometer
  • vilket i sin tur blir 325,04 mil

Det här är alltså helt vanliga steg i vardagen. En vardag som innefattar allt från arbete, hundpromenader och att gå till apoteket till att sitta framför datorn som jag gör nu eller ligga i soffan och se på tv.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fyra miljoner steg låter mer än 325 mil. Är du säker på att du räknat rätt?

Erika sa...

Det var inte dåligt vad du går. Själv är jag inte mycket för att gå, men så har jag ingen hund heller.

Ingrid sa...

Men du, vilken alert och pigg människa du är. Jag är SÅ imponerad!!

~Livet i byn

Jenny sa...

Det är ju därför du är en ganska smal och fit människa. :)

Yvonne L sa...

Anonym: Klart jag är säker på att jag räknat rätt! Du skulle se mitt Excelblad för att hålla ordning på stegen.

Erika: Om jag inte hade Higgins skulle jag nog inte gå så mycket. Nu kommer ju stegen liksom av sig själva.

Livet i byn: Jag har ju ingen stor tomt där Higgins får springa av sig, så alltså måste jag följa med när han ska ut! :0) Det enda som stoppar honom är just värme, väta eller kyla.

Jenny: Men jag rör inte på mig mer än nödvändigt. Då kan man ju bli trött! ;0)

Bia sa...

Jisses så många inlägg du gjort och jag som tyckte jag nyss var här och läste...
Kul att notera stegen för ett helt år! Så långt du kommit om du inte gått hem utan bara fortsatt, i en och samma riktning. Du kunde ha varit i norra Afrika nu! :)

Yvonne L sa...

Bia: Visst har jag varit produktiv med mina inlägg! Det är så smidigt med bloggen så det blir små nya saker betydligt oftare än på gamla hemsidan.
Kanske var det dumt att gå hem efter varje promenad, jag skulle nog fortsatt... Norra Afrika hade ju kunnat varit kul. Jag skulle tagit passet med mig och bara fortsatt att gå. ;0)