2009-07-09

Dagens regnoväder och outfit

Sitter framför datorn med en väldigt blöt hund i knät. Han är visserligen väl inslagen i en enorm handduk, men han är ändå blöt. Jag hade hoppats att eftermiddagens promenad skulle bli något mindre vattenfylld än dagens första promenad, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. När vi gav oss ut så regnade det i alla fall inte, men det var ju förstås blött överallt. Men det kom inget blött uppifrån i alla fall. Efter en stund började det komma ner något som knappt var duggregn och mot slutet regnade det ganska så rejält. Då var det för sent att dra upp luvan över huvudet eftersom jag redan var blöt så det droppade, och både Higgins och jag såg nog ganska så dränkta ut när vi väl kom in.
Dagens problem för Higgins har hittills varit hur han ska ta sig förbi alla vattenpölar utan att behöva gå i dem. Han tycker ju inte om att bli blöt trots att det i rasbeskrivningen framgår att det är en stötande och apporterande fågelhund jag har. (Cocker spaniels används till exempel vid andjakt, de stöter först upp änderna och sen hämtar alltså in de nerskjutna fåglarna.) Ett annat av hans problem är att han inte får ligga tillräckligt mycket i mitt knä och torka. Men det är inte så länge jag orkar sitta med vänster ben uppslängt på det högra och ha 14 kilo cocker spaniel vilandes på det utrymmet. Till slut är det totalt blodstopp i benet och jag kan se att det finns där men jag kan inte känna det. Då får Higgins lov att hoppa ner.

Dagens fotbeklädnad får väl vara gummistövlarna. Inte så sköna att gå i, men man håller fötterna torra i alla fall. Kanske borde jag skaffa matchande outfit till Higgins! ;0)

4 kommentarer:

Egoinas mamma sa...

Jag har haft två cockers. En svart och vit och den andra tricolor. De älskade att bada, simma och dyka. De har ju även simhud mellan tårna! Men det är klart, precis som med oss människor är de individer och även om generna säger en sak är det inte säkert att det är vad vi blir.. ;)

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Ahh, dina cockrar hade läst rasbeskrivningen! ;0) Jag vet två andra cockrar som inte gillar att bada, dels Higgins mormor och sen vår brevbärares cocker. Men det är ju tur att alla är individer!

Jenny sa...

Det verkar ju inte helsmidigt att ha 14kg blöt hund i knät nej... :P Higgins verkar öht inte vara så mycket typisk för sin ras alls? :D Undantaget som bekräftar regeln eller så.

Yvonne L sa...

Jenny: Nä, helt smidigt är det inte med 14 kilo våt hund i knät!
I vissa delar är Higgins väldigt mycket cocker spaniel, men i andra delar är han totalt tvärt emot. Möjligen kan det bero på färgen, Livet i byn har också en svart cocker som är lite egen av sig. ;0)