2009-07-25

Organisering - ett måste?

Igår gjorde jag något jag inte gjort sen jag flyttade in här för ungefär 16 år sen. I alla fall inte så noga som igår. Jag städade klädkammaren. Började att med stor möda - för att inte klämma fingrarna eller slå sönder något - montera ihop vädringsställningen så jag kunde hänga ut jackor och andra ytterkläder som är det som hänger därinne på balkongen. Sen åkte allt från hyllorna och det som stod på golvet ut också. Väldigt märkligt, när klädkammaren var tömd var det fullt med saker både i hallen och vardagsrummet! Hur mycket saker får det egentligen plats i en klädkammare?

Jag hittade väl inga direkta överraskningar, däremot en hel del damm. (Eller jo, kvastskaftet jag hittade var en liten överraskning, men jag tror det tjänstgjort som skaft till en roller vid något målningsarbete i en annan lägenhet jag bott i.) Jag kunde rensa bort och kasta en del och så var jag iväg och skaffade några nya förvaringsboxar för vantar, handskar och annat sånt smått. Jag har haft sånt i kartonger förut också, men det är ju enklare om allt som ska staplas på hyllor ligger i likadana boxar. Fanns enkla såna boxar på ÖB, och i en förpackning för 30 kronor var det tre boxar. Perfekt! Lite meck med att vika dem på rätt sätt, men till slut fick jag ihop det.

Än är jag väl inte helt färdig, vissa saker ska jag nog ta upp till vindsförrådet, någon säck ska till antingen Röda korset eller Pingstkyrkans second hand och sen har jag lite kvar att sortera. Läs väskor. Men där kommer nog det mesta också att gå till Röda korset eller Pingstkyrkan. Har jag inte känt något behov av att använda dessa väskor på allt från 2-22 år lär behovet knappast komma i framtiden heller.

En annan sak som jag inte heller är helt nöjd med än är min returinsamling. Sen jag flyttade in har den bestått i papperskassar ståendes på golvet inne i klädkammaren och där samlar jag ihop tidningar, pappersförpackningar och plast. Det känns lite rörigt och det går inte direkt att gå in i klädkammaren utan att någon påse ramlar omkull. Men kanske blir det bättring på den fronten, mina föräldrar ringde från IKEA dit de av en händelse begett sig idag, och de hade hittat någon sorts behållare som nog kommer att fungera bättre än vingliga papperskassar.

Någon som inte var nöjd med min städ- och organiseringsiver igår var naturligtvis Higgins. Speciellt inte när han blivit fast i sovrummet. Badrumsdörren blockerade större delen av dörrhålet in till sovrummet, och resten blockerades av dammsugaren. Då hördes plötsligt ynkliga pip som det tog mig ett tag innan jag förstod var de kom ifrån...

3 kommentarer:

Jenny sa...

Ynkliga pip...? Har han förvandlats till valp också? :D Hoppas du får ordning i röran. Gjorde ett ryck själv för ett par månader sen. Det tog en vecka att få in allt igen. :D

Ingrid sa...

Ja, det är som en stor rak schal. Ska fota den bakifrån så du får se.

Svarta cockrar brukar inte gilla städning, eller så vill dom städa själv...

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Jenny: En cocker tar till alla knep för att man ska tycka synd om dem! Hade jag inte hört honom hade han blivit högljuddare, så jag föredrar de ynkliga pipen! Men, ni hade ju inte ens bott 16 år i er lägenhet innan du gjorde något åt klädkammaren?! Duktigt!! :)

Livet i byn: Nä, när det gäller svarta cockrar så har ju de sina egna regler! ;0)
Jag tror jag förstår hur den ser ut då, men jag kommer och kollar bilden!