2009-07-06

SommarSverige - utmaning vecka 4

Tänk så fort tiden går, det är redan dags för fjärde veckan i utmaningen om sommarSverige! Resten av de som är med hittar du som vanligt hos Lisa.

Utflykter kan man väl åka på vilken tid på året som helst, men nu får det representera sommarSverige. Då packar folk bilarna fulla med picknick-korgar och väskor, bord, stolar och filtar. Somliga glömmer sen stolarna vid ett träd.

En regnig dag kan också inträffa när som helst under året, men bara för att visa att sommaren inte bara är sol, här är lite regnvåt trottoar från Higgins och min morgonpromenad idag. Den senaste tiden har ju vädret visat sig från sin soligaste sida, så för mig som gillar sol och värme känns det ju lite trist med mulet väder, regn och lite kallare temperaturer. Fast det är ju samtidigt skönt att kunna ta normala promenader med Higgins som tycker det varit alldeles för varmt, och naturen behöver vatten för att grönska.

Här är en blomma som säkert njutit av både sol och regn!

En annan sak som åtminstone jag förknippar mest med sommaren är turister. Visst reser folk året runt, men sommaren är ändå den tid då de allra flesta har semester. En sak man kan göra på semestern är att gå på olika guidade turer. Ikväll när Higgins och jag var ute hittade vi skylten på bilden ovanför. Den förklarar hur man kan få guidade turer via sin mobiltelefon, och det är väl en bra grej! Då kan man gå när det passar en själv och man slipper passa någon speciell tid. Just de här turerna är en för barn och en för vuxna, så är det någon som ska till Eskilstuna har ni alltså ett tips här på vad ni kan hitta på.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Som hos mig då, lite mer regn, kyla och mulet än man önskar men solen och värmen kommer förhoppningsvis tillbaka snart!
Smart med guidningar via mobiltelefonen!

Ingrid sa...

Ja men ni får väl skriva om den hos er typ "Matte är chefen..." ja du fattar ;0) Tror inte Higgins skulle uppskatta det alls.

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Lisa: Visst är det smart med mobilguidningar! Då kan man ju gå precis när man vill.

Livet i byn: Just ja, så kan jag ju göra. Fast det finns väl någon här som inte blir så nöjd;0)