2009-07-21

En uppstickare och rebell

För några dagar sen gick jag genom stadsparken för att titta på de planteringar som deltar i årets tävling om finaste plantering. (Några bilder därifrån finns i bilddagboken på min hemsida.)
Det fanns fyra ganska stora rutor som jag förstod inte deltar i tävlingen, där var det bara gröna plantor. Eftersom botanik inte är mitt bästa ämne var jag inte säker, men det såg ut som en massa tätt placerade solrosor, alla i samma höjd.

Igår kväll när Higgins och jag promenerade på andra sidan åt tyckte jag mig se en uppstickare bland övriga plantor så på dagens första promenad var jag tvungen för att gå och se efter.

Visst hade jag sett rätt! Där mitt ibland solrosplantor i samma höjd, långt ifrån utslagna, står denna rebell! Jag antar att den helt enkelt inte kunde hålla sig utan var tvungen att gå ifrån de övrigas mönster. Den har sträckt sig mot solen, eller så vill den bara gå sin egen väg.
Tänk så fint det kommer att bli när resten av gänget vågar sig fram. Vem vet, kanske finns det fler rebeller i massan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med en rebellisk solros! Vart får du allt ifrån?

Synnøve. sa...

En helt klart härlig solros. Varför göra som alla andra?
Näe bäst att vara först. För det är den folk kommer ihåg.
Du måste fota när alla har slagit ut.
Klems.

Yvonne L sa...

Synne: Den där solrosen har helt rätt inställning, och jag såg igår att den fått en liten följeslagare. Tyvärr kom jag inte tillräckligt nära för att fota. Jag kommer definitivt att ta bilder när alla slagit ut, det kommer att bli maffigt!