2009-08-02

Stiganarki

Visst är det underligt att det alltid är någon sorts anarki som tar över när det gäller stigar och gångvägar. Här är en bild från Fors kyrkpark och mitt i bild går den lilla anarkistiska stigen rakt över gräset. Den egentliga gångvägen är precis bredvid, men varför gå där när man kan gå i en rakare linje rätt över gräset? Higgins och jag går också gärna den anarkistiska vägen, både här och på andra ställen där såna uppkommit bredvid befintliga promenadvägar.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Vi människor är av naturen lata, tror jag, och därför väljer vi hellre att gena över fina gräsmattor och därmed skapa stigar än att gå på färdiga gångvägar som alldeles säkert är jättemånga steg (typ tio kanske) längre än om man genar. Ett konstigt fenomen, egentligen. :)

Yvonne L sa...

Lisa: Jag är definitivt lat av naturen, fast det kan ju också vara så att de som anlägger gångvägar lägger dem på fel plats! :D

Synnøve. sa...

Hej på dig.
Sitter och ler när jag ser den stigen.
Visst kan man säga att det som de som planerar kommer på och genomför inte alltid är lika smart och enkel som vi andra tycker. Som inte planerar och genomför.

Det är kul det där att se vad som faktiskt kunde varit bättre.
Bra bild.

Har en del att läsa ifatt hos dig.
Så jag ska göra det.
Men först ska jag har frukost.
Kommer tillbaka snart.
Klems Synne.

Yvonne L sa...

Synne: De som planerar kanske inte provgått själva! Fast det kan ju vara så att utseendet just i den parken förändrats. Kyrkan är ju gammal, men promenadvägar och sånt runtomkring har nog tillkommit senare. Men det ser ju kul ut!