2009-08-15

Nu är i-landsproblemet nära

Dagarna för det framflyttade i-landsproblemet börjar närma sig, och i veckan fick vi som kommer att drabbas av det en påminnelse från Eskilstuna Energi & Miljö.

Det känns ju som en ganska lång tid som vi kommer att vara utan varmvatten, men man får väl vara glad att de inte gör sånt här under den riktigt kalla årstiden eftersom även värmen kommer att vara avstängd. Samtidigt - som jag konstaterade redan då när det här skulle genomföras från början - så finns det ju miljoner av människor världen över som skulle vara glada och tacksamma om de hade tillgång till rent och kallt vatten bara genom att vrida på en kran. De skulle vara glada över att inte behöva gå flera kilometer för att bära hem i bästa fall rent vatten, så egentligen ska jag inte klaga.
Men det känns som man får klaga pyttelite ändå, för lite besvärligt kommer det ju att bli för alla oss som bor inom det markerade området på bilden ovanför. (Kartan har jag förövrigt klippt ut från en skärmdump från Eskilstuna Energi&Miljös hemsida.) Det är inte ens någon idé att gå till till exempel badhuset och simma bara för att kunna ta sig en varm dusch och tvätta håret i varmt vatten. Badhuset ligger nämligen också inom markerat område... Men efter noggranna tester har jag kommit fram till att i värsta fall så klarar jag mig utan att tvätta håret tre dagar. Det är fördelen med långt hår som bara sätts upp i en hästsvans!
Sen kan man ju undra hur det blir när varmvattnet kommer igång igen, kommer alla som bara haft kallvatten i flera dagar att vilja duscha och bada samtidigt? Nåja, det får bli ett senare problem, nu får jag njuta några dagar till av att kunna få varmvatten bara gå och vrida på varmvattenkranen.
- - -
Nu när jag tittade lite närmare på kartan ser den lite märklig ut. Det ser ut som om stora delar av Nyfors och innerstan inte har några hus utan är helt öde?! Konstigt.

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Lite besvärligt är det allt, tänk på alla cockrar som inte får bada under den tiden ha-ha!!

~Livet i byn

Jenny sa...

Går utmärkt att tvätta hår i kallvatten också, det gör vi ju på landet (läs i sommarstugan - har inte vatten i kranen där, hämtar i källa i skogen) Tips; tappa upp i plasthinkar och låt stå bredvid badkaret några timmar så får vattnet åtminstone rumstemperatur, sedan är det bara att spola ur håret, en hink för uppblötning och en hink (använd skopa! ;) ) att skölja ur schampoo. Blir inte tokrent men fungerar utmärkt 3-4 dagar :)

Yvonne L sa...

Livet i byn: Higgins kommer säkert att tycka det är jättebesvärligt att han slipper bada! ;0)

Jenny: Om man måste så går det ju att tvätta håret i kallt vatten. Jag vet, men det är inte skönt! Sen har jag inte så många hinkar heller! ;0) Det går att duscha i kallt vatten också, men det är inte heller skönt! Också något jag gör enbart om jag måste. :0)

Anonym sa...

Det verkar som om du kommer att få en spännande tillvaro några dagar.
:-)
Erika

Yvonne L sa...

Erika: Eller hur?!

Synnøve. sa...

Tvättade håret i iskallt vatten.
Trodde hjärnan skulle krypa ut genom huvudsvålen. det stack och pickade i huden länge.
Så det gör jg inte om alltså....

Yvonne L sa...

Synne: Precis där har vi problemet! Hjärnan kommer att krypa ut genom huvudsvålen om jag måste tvätta håret i kallt vatten! Så blir håret smutsigt får jag nog ta på mig en mössa och vänta tills de sätter igång varmvattnet igen!