2009-08-10

SommarSverige - vecka 9

Då är det näst sista veckan av Lisas utmaning där vi ska visa upp bilder från vårt sommarSverige. Jag skrev ju redan förra veckan att det börjar vara klurigt att tänka ut vad jag ska ta bilder på, och jag hade nästan gett upp hoppet att hitta något originellt motiv.
Men av en ren slump så fick jag hjälp av ett gäng killar i lördags framåt kvällningen när Higgins och jag var ute på promenad. När vi kom ner till stadsparken fick jag se några gummibåtar ute på ån...
Det var "målgång" för deras tur nerför Eskilstunaån, en tur som startat vid 12-tiden på dagen och tagit ungefär 6 timmar. Vad jag vet så var det andra gången de genomförde den här turen, jag känner nämligen en av killarna som deltog både förra gången och den här gången. Första gången tror jag inte de var så många, men i lördags var det 38 båtar från start. Små gummibåtar som tagit sig från Sommarhemmet ute i Skogstorp in till centrum av Eskilstuna där färden slutade vid Å-bryggan.

Om man ska ta sig samma sträcka med bil - blå markering på Eniros karta ovan - så ska det ta ca 11 minuter. Det röda kludderstrecket jag gjort ska tydliggöra hur ån går, och längs med den är det visst 7 ställen där båtarna måste bäras eftersom det är dammluckor att ta sig förbi. Slutet av resan är alltså högst upp på kartbilden. (Om ni vill söka på Eniro så använd från "Hyndevad, Sommarhemmet, Eskilstuna" till "Klosters kyrka, Eskilstuna")
Avslutar veckans sommarSverige med en blid på rönnbär som blivit lite rörade sen förra veckan.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Vilken rolig sommartradition! Måste vara himla härligt att i lugnt gemak ta sig fram (eller de kanske paddlar fram fort som galningar?) efter ån och se hur naturen skiftar där man far fram. :)
Hehe, jag är faktiskt också en badkruka men har lyckats bada tre gånger denna sommar! Rekord för min del på flera år!! Men, är det runt 25 grader i vattnet så har man ingen ursäkt att inte doppa sig känner jag. ;)

Yvonne L sa...

Lisa: Killarna flyter fram i maklig takt och följer helt enkelt strömmen.

Synnøve. sa...

Så kul det måste vara att det skapas nya traditioner.
Jag tror det kommer mera sånt nu när vi lever i den mest teknologiska av tider. Back to basic så att säga.

Yvonne L sa...

Synne: Visst är det kul! Men som vanligt var det klagomål i tidningarna från vissa. Man blir så trött!