2009-08-01

Dagens blomma eller hitta humlan

Bara för att visa att jag inte helt snöat in på solrosorna i stadsparken kommer här en bild på en annan sorts blomma. Inte vet jag vad det är för sort, men det ser ut som sån där blomma används i sånt där naturmedel mot förkylning. Echinagard eller vad det nu heter. Oavsett vad det heter så brukar det faktiskt funka mot förkylning, i alla fall på mig.

Den riktigt uppmärksamme kanske till och med ser humlan som finns med på bild också.

På fredag ska Higgins till veterinären igen, då ska vårtan - eller hudtumören som det står som diagnos på kvittot från igår - tas bort. Förhoppningsvis kan de bränna bort den, i så fall kan de ta hans tandsten samtidigt. Tandstensborttagning är nämligen inte sterilt vilket det måste vara om de måste skära bort den här tumören. För att slippa två besök hos veterinären och två sövningar av Higgins vore det ju bra om det går att bränna bort den eländiga tumören.

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Tror den blomman heter Rudbeckia eller liknaden. Röd solhatt är hälsosamt och bra mot förkylningar. Smakar inte gott då, men det är en annan femma. Medusin som Pippi sa, ska väl inte vara gott egentligen.
Vackra blommor är det iallafall.

Jenny sa...

Jag trodde det var en sorts aster, vilken tur att korrekt svar gavs först. :D

Yvonne L sa...

Synne: Nu när jag läste namnet på blomman kände jag igen det! Jag tycker det smakar som att dricka vatten direkt från Eskilstunaån när man tar såna där droppar, men de gör nytta.

Jenny: Jag hade trott på aster också om du skrivit det...