2009-03-07

Spöken

Min knasiga hund ligger och vaktar så att inga spöken ska komma och ta oss. Det är väldigt läskiga spöken, och de är visst ganska envisa också. Frågar ni mig så är det snarare reflexer i köksfönstret han ser där han ligger på golvet bredvid soffan, men han är övertygad om att någon är på väg in genom balkongdörren eller möjligen genom köksfönstret. Igår kväll var det ännu värre, då fick jag lov att stänga till dörren till köket för att inte grannarna skulle börja klaga på hans skällande. Då såg han ju inga reflexer längre, men han kunde inte heller gå och dricka vatten.
Det här spökvaktandet är något han fått för sig senaste tiden, och på ett vis är det ganska underhållande. Speciellt när jag säger åt honom att hoppa upp och lägga sig i soffan istället för att ligga på golvet och stirra ut mot köket. Min tanke är ju då att han ska gosa ner sig i soffan och glömma spökena. Men inte Higgins inte! Han tar det mer som en bättre utkikspunkt. Soffan står nämligen så att han kan kika runt ett hörn och fortfarande se ut mot köket, så inte slappnar han av inte. Istället ligger han på helspänn och ser till att inga spöken kommer och tar oss. Mattes bästa vän!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart det är riktiga spöken ;0) En cocker ser alltid bäst och vet bäst. Fråga Xarha för enligt henne lurar det spöken så fort det mörknar...både ute och inne.

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Då är det väl bäst att jag litar på Higgins när han säger att det är riktiga spöken! ;0)