2009-03-17

Aj

För en dryg månad sen, möjligen två, så slog jag i vänster armbåge riktigt ordentligt. Det var en perfekt träff mitt på den elektriska knölen. Tror faktiskt aldrig att jag lyckats med en sån fullträff, och vilken smärta! Ett tag trodde jag nog att jag krossat armbågen eller åtminstone fått en spricka i den, men sen la sig ju den värsta smärtan och jag kunde röra armen igen. Nu har jag upptäckt att jag har ont i armbågen och musklerna i underarmen lite då och då. Om jag suttit med böjd arm för länge så ömmar det när jag ska räta ut den. Om jag haft armen rak för länge - till exempel om jag bär en matvarukasse - så blir armbågen helt stel och det gör ont när jag ska försöka böja armen.

När jag först märkte det fick jag för mig att jag drabbats av musarm, jag sitter ju trots allt ganska mycket vid datorn både på jobbet och hemma. Men så kom jag på att det är vänster arm jag har ont i, och jag är högerhänt. Det var precis samma sak för några år sedan när jag plötsligt fick jätteont i tummen, och genast sammankopplade jag det med för mycket tid vid datorn. Sen tänkte jag färdigt och kom på att det faktiskt var vänster tumme jag hade ont i. Vad tumvärken berodde på vet jag inte, men den försvann. Det onda alltså, inte tummen.

Kan det vara tennisarmbåge kanske? Frågade mina föräldrar när jag hämtade Higgins ikväll, och de sa att man nog kan få tennisarmbåge av riktigt hårda smällar. Fast nu när jag sökt lite på nätet så står det ingenting om det, men symptomen verkar stämma i alla fall. Det verkar också som om en tennisarmbåge kan läka sig själv: "Besvären blir ofta långvariga, men inflammationen försvinner nästan alltid av sig själv inom ett eller två år." Då har jag kanske bara ett år och 43 veckor kvar innan det blir bra! Jag väntar i alla fall ett tag till och ser hur det utvecklar sig.

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Gå till doktorn genast, annars kommer doktorn att skälla på dig ;0)

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Äsch, men det gör ju inte ont hela tiden! :0)

Anonym sa...

Japp damm räknas, vi har enorma drivor av detta hemma men det är lite svårt att fota eftersom färgen smälter in i övriga detaljer ;0)

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Då har jag ju lite koll ändå! ;0)

Anonym sa...

Hej!
Jag leta smärt syndrom på nätet och ramla in här. Jag vann en armbryta tävling för tre-fyra år sen och fick tyvärr än smäll på den där förbanade knölen och hade satans ont i under armen med ned satt känsel i lillfinger och ringfinger. Nu är min nerv skadad tror dom har legat på sjuk hus i 13 dagar i dag. och det är inte att rekommendera. Får mycket morfin som inte hjälper. Det finns ingen bra smärt lindring så gå till doktorn för detta vill du inte vara med om jag lovar. skriver enbart med vänster hand och har även lärt mig att skriva med vänster på vanligt papper.detta behöver inte hända dig men jag gjorde illa mig för fyra år sen. Sen har värken kommit och gått och för 13dagar sen vart det olidligt och jag svimma pga av smärta så min sambo tvinga mig att åka till sjukan.(jävla hon :)) Sök för det du vill inte ha det som mig sjukgymnastik kan rädda i ett tidigt stadium.

Mvh En med sjuksmärta i en arm

Yvonne L sa...

Hej!
Tack för din kommentar! Då kanske jag ska ta och göra en lite allvarligare övervägning om att ta mig till en läkare.
Jag hoppas att du inte fått kronisk smärta, utan att det ändå är något som kan lindras!

Anonym sa...

Hej igen.

Ja gå och prata med någon i alla fall så sliper du det här skiten som jag råkat ut för.

Mvh Reine p.s Jag hoppas också att jag inte har kronisk smärta av det här d.s

Yvonne L sa...

Jag får nog göra som du säger Reine.