2009-03-09

Lista och läsa

Då har man sett kvällens avsnitt av CSI NY. Favoriten är "gamla" CSI, alltså den som utspelar sig i Las Vegas med Grissom och hans team. På 1½ plats av de tre olika CSI kommer just CSI NY med Mac Taylors team. Sen har vi ju CSI Miami kvar, och jag tittar på det också men tycker inte det är lika bra. En bidragande orsak är att jag inte är så förtjust i Horatio Caine, eller H som han kallas. Jag tycker Miami-versionen är lite väl glassig så av de tre olika CSI-teamen kommer CSI Miami på fjärde plats på min lista. Normala listor brukar ha plats 1-3, men jag kör alltså med en egen skala.

Nu ska jag ta och läsa lite innan det är dags att sova, och just för tillfället koncentrerar jag mig på Madame Terror av Jan Guillou. Jag är sån att jag alltid har mer än en bok på gång, och just Madame Terror har varit på gång ett tag nu så i lördags kväll började jag om i den. Sen bestämde jag mig för att ägna mig åt den nu tills jag läst ut den. Jag har läst alla tidigare böcker där Hamilton är med, men när den här kom ut så fick jag för mig att jag inte ville läsa den. Men så ångrade jag mig, har man läst de tio tidigare böckerna om en och samma person är det ju fånigt att inte läsa den elfte. Det märkliga är att när jag läser Jan Guillous böcker så hör jag hans röst, jag liksom läser precis så som han läser sina egna texter. Som tur är har jag inte så livlig fantasi att jag tror att Jan Guillou sitter i något hörn i sovrummet, det skulle ju vara lite obehagligt. Samma sak inträffar när jag läser något av Herman Lindqvist, fast då är det förstås hans röst jag hör och inte Jan Guillous...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men du, boken ÄR bra! Faktiskt. :) Läste den när den kom ut (ja den står ju i hyllan) och kan inte annat än säga att den ger lite mer "allmän action", lite Röd Oktober möter James Bond... ;)

Yvonne L sa...

Jag är övertygad om att boken är bra, vet faktiskt inte varför jag inte läste den när den kom ut. Fick väl någon fix idé som jag brukar få ibland;0) Nu är jag i alla fall på gång på allvar med den och har lagt de andra läsprojekten åt sidan.