2009-03-11

Nä, nu har det snöat igen!

Precis när jag trodde att vintern var över för den här gången började det snöa igen! Man vet ju att det blir så här varje år, men nu har det snöat sen igår och det ligger kvar. Oftast brukar det ju slaska bort på en gång, men inte nu inte. Suck!

Idag på lunchen gav jag mig ut för att köpa en födelsedagspresent till min kompis Heike i Tyskland. Hon fyllde den 2 januari så det kanske är på tiden att jag skickar iväg en present. (Av någon anledning får hon ofta vänta jättelänge på sin present från mig, men det kan ju kanske vara roligt eftersom hennes födelsedag infaller så snart efter jul. Hur det än är så är det inte första gången hon får en sen present från mig.) Ifall hon hittat min blogg så kan jag ju inte skriva vad jag köpt, men jag var inne på Village och såg mig omkring i alla fall. Där har de mycket fina och roliga saker, just nu var det mycket påskpynt kan jag ju säga.

Igår kväll efter att jag skrivit om fågelbajset på jackan slog det mig att jag antingen har läst eller hört eller fått berättat för mig att det betyder tur att bli bajsad på av en fågel. Jag försökte googla på skrock och fågelbajs men fick inga bra träffar. Nämnde detta skrock för min kollega och chef Carin, men hon kände inte igen det. Vi hade båda hört om att det ska betyda tur om det regnar på bruden på bröllopsdagen. Det kan ju vara så att jag blandat ihop något eller att någon hittat på detta någon gång för att muntra upp mig. Det var ju inte första gången jag fick fågelbajs på mig. Men det kan kanske också vara så att det inte är svenskt skrock? Nåja, jag får väl se om det händer något som kan tyda på att det var en lyckohändelse... Nu ska vi i alla fall gå ut igen, och jag tänker verkligen anstränga mig att komma ihåg vart alla träd står som det brukar vara fågelsvärmar i!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på dig du lyckans ost! För visst sägs det att fågelbajs ger lycka! I somras följde jag en tärna med blicken, när den flög över mig fick jag böja huvudet bakåt för att se den. Då splashade det till under ögat på mig! :) Det var nära ögat kan man säga!
Sedan den där dagen har jag fått jobb, lyckats ta mig ur sjukskrivning, fått en massa nya vänner och en lägenhet jag trivs i!
Så tack till tärnan, säger jag!

Nu ska vi bara se till att våren kommer också, så är allt perfekt!

Yvonne L sa...

Men då så!Då är det väl bara att gå runt och vänta på allt bra som kommer att inträffa! ;0)

Anonym sa...

Heh, jag har ju handlat på Village när jag traskade runt i Etuna. Bra presentbutik, men tyvärr inte bästa kvalitet på grejorna då vissa saker gick sönder med detsamma. :P Fast.. fina är de. :)

Yvonne L sa...

Då kanske du haft otur? Eller så har det jag köpt varit mer hållbart. Får hoppas att det jag införskaffade nu håller. :0)