2009-03-30

Erbjudande

Just nu finns ett erbjudande för alla anställda inom Eskilstuna kommun, och det går ut på att man får åka buss gratis i två veckor. Det är Länstrafiken Sörmland som erbjuder samtliga kommunanställda att åka kollektivt och låta bilen stå. Jag jobbar på Eskilstuna stadsmuseum och är alltså kommunanställd, men jag tänker inte utnyttja erbjudandet. En kollega till mig tyckte jag var jättekonstig som inte tänkte hoppa på det direkt. Jag förklarade att jag inte riktigt såg fördelen med att åka buss i två veckor. "Men det är ju gratis" utropade kollegan. Jag fortsatte då förklara lite mer ingående att jag verkligen inte såg några som helst fördelar för mig personligen med att åka buss. Det tar mig knappt fem minuter att till jobbet. Det finns ingen busshållplats utanför mitt arbete, så man måste åka till Fristadstorget och därifrån tar det nog lite drygt fem minuter att gå till jobbet.

Kanske att jag skulle kunna hoppa på en buss uppe vid centralstationen, åka en hållplats och kliva av på Drottninggatan, men därifrån tar det också ungefär fem minuter att gå till jobbet. Så det verkar onekligen som oavsett om jag åker buss eller ej till jobbet i två veckor kommer jag ändå att få promenera i omkring 5 minuter för att komma till min arbetsplats. Alltså verkar det i mina ögon mest ekonomiskt att gå direkt hemifrån. Dels sparar jag tid och dels sparar jag pengar åt kommunen eller länstrafiken eller vem det nu är som står för allt bussåkande. Min kollega verkade inte helt övertygad om att jag inte är helknäpp som inte tänker åka buss trots att det är gratis. Jag kunde väl åka ändå, man behövde väl inte åka till jobbet heller!? När jag förklarade att jag inte såg någon anledning till att åka buss bara för att åka buss verkade min kollega tröttna på min tjurskallighet och ovilja mot att åka kollektivt och sa att "men det är ju dumt att inte använda ett sånt erbjudande när man får det". Sen suckade kollegan och gick iväg för att skicka efter ett busskort för de kommande två veckorna.

6 kommentarer:

Jenny sa...

Haha, nej erbjudandet är nog bra om man normalt pendlar till jobbet. Går man så känns det ju som helt slöseri med pengar, och tid! :)

Yvonne L sa...

Just det!

Anne sa...

Nja, jag håller nog med dig, verkar inte värt att gå längre bara för att få åka buss inte :) Men för vissa andra så kanske det kan vara bra förståss!
Ha en skön vkäll!

Yvonne L sa...

Jo, det är säkert folk som kan dra nytta av erbjudandet bättre än mig!

Bia sa...

Ha, ha...min mamma hade åkt! Hon gillade extrapriser och gratis så mycket att hon en gång handlat på sig ett parti krabba på burk. När jag undrade varför hon köpt nåt hon inte gillade fick jag till svar "ja men det var ju halva priset"...

Nej, gå är modellen tycker jag!
Bra för hälsan OCH miljön!
Keep on walking!

Yvonne L sa...

Men vad pengar din mamma måste ha sparat när hon köpte all den där krabban! ;0)

Att gå eller cykla är helt perfekt som du säger!