2009-05-16

Bilar, frost och vepa runt Statt

Solen sken för fullt när Higgins och jag gav oss ut på dagens första promenad, och när vi började närma oss slutet av promenaden gick vi genom Munktellstaden, och där stod det en radda med gamla bilar parkerade. Jag är inte någon hejare på bilar men vad jag såg så var det bara såna här gamla Volvobilar och så såg jag en sån där gammal bullig Saab. Vad som var på gång har jag ingen aning om, men jag kunde konstatera att samtliga uppställda bilar var renare än min.

Men, istället för att åka och tvätta bilen så gjorde jag något annat jag inte gör så ofta. Jag frostade av frysen. Nu kan man ju undra varför jag inte passade på i vintras när det var en massa minusgrader och jag kunnat ställa ut frysens innehåll i frysväskor på balkongen. Jag undrar faktiskt själv varför jag inte gjorde så, fast samtidigt tycker jag att jag gjort ett framsteg. Förra året tror jag det var runt 25 grader varmt när jag äntligen kom mig för att ta hand om all is i frysen.
Nu lyckades jag klämma ner nästan allt som fanns i frysen i mina två frysväskor. Mina burkar med hemlagad mat infryst i lagom portioner gick ju an att packa, de är ju fyrkantiga, men bulliga brödpåsar och grönsakspåsar ställde till besvär. Sen var jag "tvungen" att äta glass också. Den förpackningen gick inte att få ner i någon av frysväskorna, och man kan ju inte kasta glass förutom om det skulle vara romrussin, men någon sån glass köper jag väl inte hem heller!

På eftermiddagspromenaden så upptäckte jag att de håller på att sätta upp den omtalade vepan omkring Statt som ju brann i vintras. De hade dittills fått upp kortsidan, och jag tror det kommer att bli bra. (Klicka på bilden för större format!) Visst, vepan kostar tydligen runt 300 000 och många tycker det är en idiotisk grej att lägga kommunens pengar på, speciellt i kristider. Många verkar vara av den åsikten att enda anledningen att vepan sätts upp är för att kungen och drottningen kommer hit och firar 350-årsjubileet om några veckor. Jag ser det som så att kristider eller ej, de pengar som läggs på vepan hade förmodligen inte gått till vare sig skolan eller äldrevården för att göra nytta där som många tycks tro. Jag har också svårt att tänka mig att vepan sätts upp för kungaparets skull. De kommer att vara i stan några timmar i början av juni. Vi invånare som passerar platsen kommer också att få titta på vepan, och den kommer att sitta uppe året ut. Det kan väl vara skönt att slippa se eländet bakom vepan, att det är en ruin där vet ju alla ändå.

4 kommentarer:

Malin B sa...

Fina bilar! Jag är ingen bilfantast men tycker att de av äldre årgång är charmiga.

Ibland måste man offra sig på glass, så enkelt är det. ;)
Minns en gång då vi haft strömlöst i någon dag och jag öppnade frysen... Ingen ville ha glass när jag slängde fram en halvliter halvsmält gräddglas framför varje familjemedlem.
-Men ni ÄLSKAR ju vanilj med chokladkross!!!
Ingen lyssnade. Fniss!
Smält glass i mörker gillar uppenbarligen inte familjen Bayard.

Ingrid sa...

Här skulle det också behöva frostas av, jag gör det hellre aldrig på vintern. Vet inte varför det är ju rätt dumt egentligen...

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Malin: Ja, det är ju så, någon måste offra sig även när det gäller glass. Konstig familj du har som inte blev överlyckliga av att behöva offra sig! ;0)

Livet i byn: Dumt eller ej, kanske inbillar man sig omedvetet att det är roligare att frosta av när det är varmt ute?

Jenny sa...

Åååh, fina PV's! (Volvo-bilarna) Måste varit inför ngn utställning.