2009-05-14

Båt i slussen

Förr i tiden var det mycket båttrafik på Eskilstunaån, ända in i centrum. Numera är det inte så enkelt att ta sig in med några större båtar eftersom det byggts låga broar som de inte kommer under och inte går broarna att öppna heller. Slussen ute på Faktoriholmarna finns kvar, och ikväll när vi gick förbi så låg ångbåten Gerda där.

Gerda har nog lagts i ån en bit nedanför slussen eftersom det alltså är oöppningsbara broar ivägen. Nu undrar jag bara varför Gerda var på väg in mot Strömsholmen, och om hon kommer att ligga kvar imorgon. Men det lär jag ju få se då.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Är den bilden tagen nu? Men hallå sommar...suck!!

Hade nog redan räknat ut att du inte skulle kunna bidra vad det gäller pelargonsticklingarna. Tror faktiskt inte att någon kan det tyvärr!

~Livet i byn

Jenny sa...

Finfin båt ju... så ljuvligt ute just nu, så grönt! :D

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Nu är det dags för avslutning i vårteckensutmaningen. På måndag kör vi Grand Final och jag kommer att lägga ut allas adresser i ett inlägg och uppmana folk att gå runt och titta på finalen. Det vore jättekul om du ville göra ett avslutningsinlägg och visa hur långt våren har kommit hos dig!
Kram
Viveka på Humlebacken

Yvonne L sa...

Livet i byn: Ja, bilden hade jag tagit tidigare på kvällen. Jag håller tummarna att någon kanske har dina efterlysningar!

Jenny: Visst är det härligt grönt ute!

Viveka: Klart det blir ett avslutningsinlägg från mig!