2009-05-26

I-landsproblem - kallt vatten

Det satt en lapp nere vid porten när jag kom hem idag, och enligt den så ska det visst komma ett brev i brevlådan också. Enligt lappen framgår att det kommer att bli avbrott i fjärrvärmeleveransen. Inte så farligt kan man tycka, men om jag förstår saken rätt så blir det ett avbrott på tre dagar. Det står att "Mellan 2009-06-11 ca kl 20.00 och 2009-06-14 ca kl. 20.00 kommer stora delar av inre Eskilstuna att få avbrott i fjärrvärmeleveransen." Sen lite längre ner står det att "Under avbrottet kommer värme och varmvatten inte att kunna levereras ..." Det framgår också att leveransen av kallvatten inte kommer att påverkas.

Det verkar alltså som om vi som bor här kommer att bli utan varmvatten i tre dygn. Jag vet, det går utmärkt att värma vatten så man kan tvätta sig. Det går också att duscha i kallvatten om man är tvungen. I världen finns det miljoner människor som inte har tillgång till rent vatten och det finns platser där det knappt finns vatten så jag borde inte klaga. Jag ska verkligen försöka att inte klaga, jag har ju några dagar på mig att förbereda mig menalt på att inte ha varmvatten genom att bara vrida på kranen.

5 kommentarer:

Jenny sa...

Fast det blit lite besvärligare för barnfamiljer. Inte riktigt lika smidigt för dem. :)

Ingrid sa...

Aj då, det blir lite kallt att duscha då men andra ord ;0)

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Jenny: Men barnen tycker säkert det är jätteroligt! För Higgins del så föredrar han ju att inte bada eller blöta ner sig alls, så han bryr sig inte ;0)

Livet i byn: Jo, det blir nog lite kallt att duscha...

Lisa sa...

Att duscha kalllt låter inte speciellt lockande... :/ Det blir några riktiga snabbduschar de dagarna antar jag?

Förstår inte varför man ska vara så dålig på att komma ihåg att vattna de stackars blommorna. Det är ju varken speciellt jobbigt eller tar lång tid. Men men, man har väl helt enkelt inte gröna fingrar. :)

Yvonne L sa...

Lisa: Det lär bli väldigt snabba duschar!
Jag har ofta funderat på varför det ska vara så svårt att komma ihåg att ge blommorna vatten, men inte kommit på något svar.:)