2009-05-30

Blommor och sol

I mitt förra inlägg nämnde jag namnen på de partier som fått svara på frågor i lokaltidningen inför valet till Europaparlamentet. Det hade en liten rolig effekt visade det sig. Nu när jag gick in för att skriva det här fick jag se att det måste varit ovanligt många besökare inne på bara en liten stund. När jag gick in och kollade statistiken så såg jag att under en timme så hade det kommit 33 besökare, ungefär så många som brukar komma på en hel dag de dagar jag har riktigt många besök. Underligt! Tittade vidare i rapporten och kunde då konstatera att alla de besökarna kom från en speciell sida. Om jag skriver sjörövarsamlingen vet ni nog vilken sida jag menar. Att jag inte skriver ut vad partiet heter beror inte på att jag har något speciellt emot dem, det är bara det att jag inte vill ge folk förhoppningar om att jag skriver något tyckande om just partiet i fråga! Jag bara nämnde deras namn i en uppräkning i förra inlägget!! När jag kollade in deras sida så fick jag se att min blogg står med i rss-flödet från knuff.se så då ser man ju att det lönar sig att använda sig av speciella ord för att få många besökare....

Över till något helt annat...
I förrgår kväll när Higgins och jag tog vår kvällspromenad fick jag syn på det här elskåpet som inte direkt ser säkert ut. Det hade varit hur lätt som helst att gå och trycka på någon av knapparna eller vrida på reglagen. Men jag har respekt för elektricitet så jag bara fotade på håll. Hoppas ingen annan var där och pillade. Igår var det i alla fall stängt såg jag när vi gick förbi.
I förrgår fick jag också den fina buketten som ni ser på bilden. Då var det avtackning och tårtätning eftersom jag jobbade min sista dag på museet igår. Jättetråkigt, men det har ju varit en visstidsanställning hela tiden. På ett vis är det ändå skönt att jag slutade nu, det kommer att bli stora förändringar inom hela kultur- och fritidsförvaltningen och pengar ska sparas som på så många andra ställen. Alltså behöver jag inte oroa mig över att inte få vara kvar, något som många av mina kollegor alltså får göra. Då är det bättre att redan veta hur saker och ting är!
Häromdagen undrade Livet i byn vad vi andra skulle odla för kryddväxter i år. Jag hade verkligen ingen aning om jag ens skulle ha några så istället har jag skrämt upp henne med historien om de otäcka tomaterna jag odlade förra året. Hon är nu helt övertygad om att det är samma sort hon köpt i år! *fniss*
Men ovanför ser ni alltså vad jag ska odla för kryddväxter i år. Det är röd basilika, salvia och curryeternell (som doftar fantastiskt!). Plantorna står bara tillfälligt på det röda plastlocket och ska planteras om i större krukor, jag har bara inte kommit mig för med det än! Nu har jag inte tänkt ut själv att jag ska odla dessa, utan det blev en total överraskning igår. En "brukare" - som det heter inom kommunen när människor utnyttjar olika tjänster, fast jag kallar det hellre besökare eller frågeställare - som jag hjälpt med både gamla bilder och annat arkivmaterial från museets arkiv kom upp och gav mig dem som avskedspresent! Totalt överraskande och verkligen uppskattat! Jag har alltså jobbat just med pappers- och bildarkivet på museet ifall någon undrar, och nu blir den tjänsten inte alls lika tillgänglig längre. Men förhoppningsvis blir det bättre längre fram, den ekonomiska krisen kan väl inte fortsätta för evigt!

1 kommentar:

Lisa sa...

Hej! Solen har skinit på oss från en klarblå himmel idag och det har varit så varmt! Superskönt!
Jag tror som du, att har man en positiv inställning till förändringen (arbetslösheten) så löser det sig nog till slut. Visst, det känns lite oroligt ibland och jag tycker det är tråkigt förlora underbara jobbarkompisar och ett bra jobb men man vet ju inte heller vad det leder till framöver. Kanske hittar man sitt drömjobb istället? :)
Det är bara att hålla tummarna för det bästa.
Ha det så bra!