2009-06-29

SommarSverige - utmaning vecka 3

Dags för utmaningen sommarSverige igen för tredje gången. Vill du veta vilka fler som är med och hur de tolkar sin sommar föreslår jag ett besök hos Lisa med bloggen Numos. Det är Lisa som satt igång hela utmaningen och det är kul att försöka komma på vad man egentligen förknippar med sommaren.
Blommor och blad går ju inte att undvika, här några riktigt små blommor som i mina ögon ser ut som prästkragar men som antagligen inte är det. Själva blomman är inte mer än kanske 2 cm i diameter. Vad det än är så tycker jag det ser väldigt somrigt ut!

Här vet jag inte vart fokus ska ligga egentligen, men det som först fångar blicken är väl den finurliga vattenflaskan. Den köpte jag för några år sedan för att när det är riktigt varmt enkelt kunna ta med mig vatten till Higgins även på "vanliga" promenader. Det är ju betydligt enklare att ha flaska och skål i ett eftersom Higgins inte är så bra på att halsa direkt ur flaskan. Annars måste man ju - som jag gjorde tidigare - alltid ha en liten väska med sig för att få plats med vattenflaska och skål. Ger jag mig iväg på mer än en promenad, till exempel en dagsutflykt måste jag naturligtvis ha med mig mer vatten än så här, men då har man ju överhuvud taget mer grejer med sig.
Den här bilden ser kanske lite trist ut. Ett plank bakom vilket man anar en utomhusscen. Men här i Eskilstuna är det en riktig sommargrej, det är nämligen Braunerhielmska friluftsteatern vid Rademachersmedjorna. Där har det spelats teater varje sommar sen 1969 så det är alltså 40-årsjubileum i år. Det är först på senare år som de börjat sätta upp planket runt scenen om jag kommer ihåg rätt. Jag har inte varit och tittat på någon föreställning på jag vet inte hur många år, men det är väl mest för att farser inte är riktigt min smak. Men det är ett typiskt sommarSverigeevenemang för mig. I år spelar de "Gröna Hissen" med start den 2 juli.
Scenen/teatern har förresten fått sitt nuvarande namn efter Eskilstunaprofilen Carl Braunerhielm. Nu ser man honom inte så ofta, han är rätt till åren kommen och tar sig inte fram lika enkelt längre, men tidigare såg man honom ofta lite överallt nere på stan. En mycket karaktäristisk man med stor mustasch, vild frisyr, ofta en cigarr i handen och hela sommarhalvåret iklädd sandaler. Oavsett väder. Han har också ett hem fyllt till bredden med saker och han har varit med på tv några gånger. Senast var väl när Filip och Fredrik gjorde ett inslag om honom i något av sina jobbiga program.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Blomman heter tusensköna och jag har fullt av dom här hemma på min tomt. Roligt att du visar just den, för jag förknippar den starkt med Öland! :) Jag är nämligen uppväxt i en förort till Stockholm och var bara på Öland på somrarna när jag var liten. Just tusenskönan blev jag så fascinerad av för de växer så mycket av dom härnere och jag hade nog aldrig sett dom i Stockholm innan. Tyckte de var lite exotiska! Men nu för tiden vet jag att de finns i övriga Sverige också! ;)

Yvonne L sa...

Lisa: Aha, är det så tusenskönor ser ut! Då ska jag försöka komma ihåg det. Just den här växer i Fors kyrkpark i Eskilstuna. :0)