2009-06-19

Glad midsommar!

Man kan väl säga att midsommarafton är den dag på året då folk är mest fokuserade på vädret. Kommer solen att lysa enbart med sin frånvaro, eller hur blir det?

Dagens första promenad startade väl inte så himla tidigt, runt 9.45 kom vi ut, och då var vädret lite sådär. Solen sken, man såg blå himmel men också moln. Blåste gjorde det också, men vi traskade på. Med vind- och vattentät jacka är man beredd på det mesta, inklusive att det nästan blir lite för varmt om man går fort.

När vi började närma oss hemmet nästan 1½ timme senare så hade molnen mörknat och man såg ingen blå himmel alls. Men som tur var så hann vi in innan det började störtregna. Vi fick inte en droppe på oss så vare sig Higgins eller jag led ju av det.
På eftermiddagen var det dags att ge sig ut igen, och då hade det nästan hunnit torka upp överallt. Det gällde bara att undvika vattenpölarna och att inte gå i gräset. Det där med att inte gå i gräset var ju inte att tänka på för Higgins del, så han blev lite fuktig om benen och tassarna, men han överlever.

Mina föräldrar var ute och promenerade de också visade det sig, de ringde och frågade om jag sett senaste planteringarna i stadsparken. Jag hade inte sett några nya planteringar så jag släpade med mig Higgins dit för att titta. Än var det inte helt klart, men en flotte med blommor ligger fastkedjad i kajkanten nere i parken mitt emot Statt. Det ligger två flottar till uppe på gräset, så de ska väl ner i vattnet de också. Eftersom det är helg nu blir väl inte det förrän på måndag.


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Det samma till dig och Higgins!!

Alfons är mycket fundersam över uteköket, han ser ju lite dåligt och där igenom brukade han springa förut...??

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Livet i byn: Så oförskämt att placera uteköket precis där Alfons brukat springa! ;0)

Per-Anders sa...

Coolt med en flytande blomrabatt. Det skulle jag oxå vilja ha. Men tyvärr har jag ingen sjö...

Yvonne L sa...

Per-Anders: Äsch, jag tror inte man behöver en sjö, man kan nog fixa det med hjälp av en inglasad balkong också!

Malin B sa...

Jag tycker också att flytande blomrabatt var häftigt! =)
Hoppas nu att de får flyta fint, här i stan ligger alla blomarrangemang lite huller om buller efter en del festnätter, sådant är inte kul.

Yvonne L sa...

Malin: Visst är de häftiga de där flytande rabatterna! Jag måste komma ihåg att kolla om de fått ut resterande flottar idag!
Faktiskt så händer det inte så ofta att planteringarna förstörs men det händer förstås. Men de som sköter planteringarna brukar vara snabba att fixa till nya plantor.