2009-06-04

Inte längre försommar

I måndags var det ju rena rama försommaren, soligt och varmt. Det kan man inte säga att det varit idag. Grått och blåsigt och kallt. Regnat har det gjort också.
En sak som i alla fall lyser upp utomhus är alla fina blommor som finns planterade i parker och i stora dekorativa krukor på diverse strategiska platser i stan. Här ett hav av blomster i stadsparken.
Kvällspromenaden blev en regnig promenad som var ganska så oskön. Men även nu lystes promenaden upp av blommor. På andra sidan ån kan man se tälten som hör till Vikingaupplevelsen man kan ta del av under jubileumsveckan. Nu var ju vikingatiden ett bra tag innan Eskilstuna fick sina stadsprivilegier förstås, men det kan ju vara kul ändå.

På kvällspromenaden var det också musik på scenen med tyllgardinen;0) Jubileumsveckan är igång nu, och invigningen av det hela var tidigare ikväll. Det kan inte vara så skönt att stå där på scenen och spela när det är så kallt som det är ikväll! Jag frös lite trots att jag hade fleecetröja under jackan, och jag hade dessutom fingervantar! Ska man verkligen behöva ha det i början av juni??

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Näe nu är det en väldans s(c)ensommar. Det är nästan höstväder ute. Det blåser och regnar. Vi hade 6 grader ute i går. Nu är det knappt 7 plus.
Men vi får inte ge upp. Värmen kommer tillbaka.
Vackra blommor du fann under din vandring i regnet.
Kramen.

Yvonne L sa...

Synne: Det verkar som om vi har liknande väder trots att vi bor i olika länder. Men vi får hoppas att det blir bättre!