2009-06-13

Fågel, fisk eller mitt emellan

När man är ute och går gäller det att ha ögonen med sig, inte bara på trafiken och sånt. Man måste också ha ögonen med sig för att verkligen se saker där man går förbi.

Fågel: Det är inte alltid man ser himlen när man tittar uppåt, det kan finnas en trädkrona med en avsliten arm i. Förhoppningsvis är det inte en riktig avsliten arm man ser, utan som i det här fallet en arm som ser ut att ha kommit från en mjukisapa. Hur sjutton hamnade den där?

Fisk: Det behöver ju inte heller vara vatten eller fiskar när man tittar neråt. Just den här gången jag tittade ner så fick jag se en ensam konstig svamp. Söker svampar också mot ljuset?

Mitt emellan: I det läget kan de ju vara precis vad som helst man ser. Kanske det som i höst kommer att vara bruna kastanjer på marken. Undrar varför det ser ut som varje litet kastanjembryo - eller vad man nu ska kalla dem - har en liten antenn i toppen?

2 kommentarer:

mamma sa...

...och du som ofta påstår att du inte ser något...

Yvonne L sa...

Mamma: Jag tror kanske att jag omedvetet filtrerar bort "vanliga" saker. Jag ser ju bilar och om jag möter folk, men jag ser inte om det är någon jag borde känna igen. Eller ser gör jag väl men min hjärna koncentrerar sig på andra saker som till exempel avslitna armar uppe i trädkronor.