2009-06-13

Jamen plocka upp då!

18 § På offentliga platser inom detaljplanelagt område, i de motionsspår som nämns i 17 § samt på badplatser upplåtna för allmänheten skall föroreningar efter hundar plockas upp.

Vad i ovanstående paragraf från de lokala ordningsföreskrifterna är det som är så svårt att förstå för somliga? Jag blir så trött på folk som skaffar hund och sen inte plockar upp efter den! Uppenbarligen har de pengar att köpa hund och hundmat för, men kanske de glömt att budgetera för bajspåsar? I så fall kan jag tipsa om att det går alldeles utmärkt att använda andra sorters påsar. Begagnade frukt- och grönsakspåsar, gamla brödpåsar, systemkassar för stora högar osv.

Själv köper jag alltså bajspåsar, och de är ju verkligen inte svåra att få tag på. Man behöver inte bege sig till någon specialaffär vid norra polcirkeln utan kan knalla in på närmsta matvarubutik. Påsar finns också att köpa på till exempel Clas Ohlsson och ÖB liksom i specialiserade hund- och kattbutiker. Det finns påsar i olika prisklasser och färger, och påsarna fungerar till högar gjorda av både små, mellanstora och stora hundar. Ändå ser jag dagligen på Higgins och mina promenader kvarlämnade bajshögar. Det kan vara mitt på trottoarer och promenadvägar, på gräsmattor, framför cykelställ och i parkeringsrutor. Det är förresten inte alltid jag ser högarna, utan det händer också att jag trampar i dem. Brukar fundera på om de som struntar i att plocka upp själva aldrig trampat i skiten? Vad ska till för att de ska förstå att man för allas trevnad ska plocka upp?

2 kommentarer:

Jenny sa...

Det är svårt med föreskrifter. Vi får ex inte sätta upp galler/nät på vår balkong för bostadsföreningen, fasten det numera står i djurskyddslagen att om man bor högre än fem meter från marken SKA balkong nätas in om hund eller katt (eller andra husdjur) vistas där. Inte lika illa som att kliva i andra hundars bajs... men mindre roligt den dagen katten jagar en fågel/fluga/löv ned mot marken... :S Vi kan helt enkelt inte lämna katterna på balkongen alls, när vi åker iväg nu på sommaren måste allt vara stängt. Varmt...

Yvonne L sa...

Jenny: En del föreskrifter är verkligen svåra att följa.