2009-06-22

SommarSverige - utmaning vecka 2

Andra veckan av utmaningen hos Lisa där man ska visa upp sommarSverige, och då kanske min bild ser en aningens trist ut. En avfotograferad tv och ett gäng böcker? Men det är ju så att en del tv-serier gör att man känner att det är sommar. Somliga av dessa serier har gått under många år, som till exempel Morden i Midsomer och Miss Marple medans andra inte har visats lika länge men för mig ändå representerar sommaren i Sverige. Ikväll började ju den italienska serien Kommissarie Montalbano, och han hör sommaren till för mig. Passande nog bestod min kvällsmat - framför tv:n - av tortellini, och till efterrätt åt jag svenska jordgubbar, så det var verkligen sommarSverige för mig.

En annan sak som hör sommaren till för mig - och många andra - är böcker. Jag läser inte längre lika mycket som jag gjorde när jag var yngre - och man inte hade lika många tv-kanaler som idag, och inga datorer - men jag läser fortfarande ganska så mycket och håller alltid på med flera böcker på en gång. Av någon anledning blir det faktiskt mer läst under sommarperioden, så därav bilden på några av de böcker som ligger i travar och väntar på att läsas eller som redan är påbörjade.

Det finns ju andra tv-program som hör sommaren till, som till exempel Allsång på Skansen, men det hör inte till något jag brukar titta på. Det enda jag brukar se av det är den sista minuten innan Morden i Midsomer börjar, så premiär för det blir imorgon. En annan sak som händer imorgon är att då ska jag snurra runt hos er andra som är med i Lisas utmaning, nu är det dags att sova!

4 kommentarer:

Evas Passion sa...

Det var kul att du ser Montalbano!!!!Det gar ju ofta harnere!!!!!Kul!!!Du har sa ratt om tv-serierna som gar pa sommaren....du hade det riktigt italienskt da med tortellini ocksa!!!!kul!!!Du far prova baka min focaccia.......recpept finns pa min blogg......ha en bra dag!!!

Yvonne L sa...

Eva: Montalbano är ett måste för mig, och som alltid när jag ser italienaska serier så börjar jag alltid fundera på att lära mig italienska. Ska kolla upp ditt recept!

Lisa sa...

Visst hör vissa tv-program samt böcker till sommaren också. Vid dåligt väder måste man ju sysselsätta sig inomhus och om det är fint väder allt för länge tröttnar man ju (eller ialla fall jag) på att vara ute hela tiden och då kan det vara riktigt skönt att krypa ner i soffan och se en film/tv-serie eller läsa en bok. :)
Jag har köpt två nya böcker som jag tänkt läsa i sommar, får se om jag hinner bara!! :)

Yvonne L sa...

Lisa: Alldeles rätt, det måste finnas inneaktiviteter både för när det är dåligt väder och för när man helt enkelt bara vill vara inne! Böcker har ju den fördelen att dem kan man försjunka i både ute och inne!