2009-04-19

Vårteckensutmaning vecka 5

Man brukar väl säga att tiden går fort när man har roligt. Det måste betyda att jag haft väldigt roligt de senaste fem veckorna eftersom jag inte riktigt tycker den här utmaningen med vårtecken hållit på så länge. Det är alltså dags igen för Humlebackens vårteckensutmaning.

Det börjar komma mer och mer knoppar nu, även på träd och buskar så snart är det nog grönt överallt.
Blommande buskar dyker det upp lite här och var, här tror jag de är ginst som blommar. (Mamma sa i veckan att hon sett ginst blomma, och att det är en gul buske. Jag hittade gul blommande buske och gör alltså ett antagande här...)

Sen kommer veckans kastanjbild, nu är det bara att vänta på att den ska börja blomma, men det tar nog ett tag till.
Föregående bilder är från igår, lördag, och nu kommer alltså de allra senaste vårtecknena från söndagen då det var omkring 6-7 grader, soligt men kyliga vindar.


När jag stod och tog lite suddiga bilder som inte kommer med här ägnade sig Higgins åt lite vårsprattel på gräset. Det var ungefär som hans snöänglar fast sprattligare. Ni som har hund förstår nog hur jag menar...
Nu blommar snart magnoliorna fullt ut. På avstånd börjar det alltså se ut som grenarna är fulla av papperstussar.
Det här var ju inte något roligt vårtecken, snarare en påminnelse att det är dags att börja med Frontline på Higgins. Nu får han klara sig den här veckan utan skydd, jag har visserligen köpt hem Frontline, men jag måste bada honom innan han får på sig det. Annars blir det alldeles för långt mellan badtillfällena!

Här är till sist en bild på den blommande busken som satte myror i huvudet på några av mina besökare. Jag hade ingen aning om vad jag fotat, men idag kom jag ihåg att titta efter om det satt någon skylt bredvid den, och det gjorde det!

Inte för att det här namnet säger mig något, men nu har jag i alla fall lyckats ta reda på vad det är jag fotat. Om nu inte någon skojfrisk person gått omkring och flyttat runt alla små skyltar i Rothoffsparken!


Just ja, jag hade en bild till, speciellt för Livet i byn. Hon stackarn bor ju så långt upp i landet att snön fortfarande ligger djup och de har fortfarande en massa minusgrader. Den här något tråkiga bilden visar i alla fall att jag hittade snö här i Eskilstuna också! I vintras la de väl en massa snö här när de plogade parkeringen bredvid, och eftersom snön är väldigt blandad med sand och låg som i ett stort berg så har allt inte smält än...

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag tror snart jag ska packa min resväska och flytta söderöver. Det är så här på våren man undrar varför man bor så långt ut.

Bilderna är underbara, fin fina vårtecken. Om typ två månader ser det ut så hos oss med :0)

Fästningen kan vi dock vara utan!

~Livet i byn

Jenny sa...

Jo ibland är det ju lite segt med snösmältningen norrut, jag måste säga att jag tycker det var skönt att flytta söderut igen. :) Hm, inte hört talas om den där busken men på nya bilden ser det ju nästan ut som en slags syrén?

Mejrams! sa...

Vilka fina bilder, den med kastanjen är jättefin och magnolian ser verkligen ut som det satt papperstussar eller bomullstussar på grenarna. Jag har tappat räkningen på hur många fästingar jag redan plockat på den ena katten. Förra veckan hade hon 12 stycken på sig. Måste plocka fram Frontline jag med. Ha en skön dag!/Merja

kockajäveln sa...

Magnolia é min favoritblomma. Så vacker!!Fin blogg med:)

Caroline sa...

Fina vårtecken hos dig, och vårgalen hund känner jag igen... :)

/caroline

Yvonne L sa...

Livet i byn: Jag lägger fram ett extra täcke och några kuddar i soffan, så du kan ju maila när du är på ingång! Higgins hälsar att du kan ta alla tjejhundar med dig! ;0)

Jenny: Just ja, jag glömmer att du bott norrut! Kan förstå att just den där långdragna snösmältningen inte är något du saknar. Om busken har några syrénsläktingar har jag ingen aning om, har inte ens tänkt på om de liknar varandra...

Merja: Tur att det finns Frontline! Att plocka fästingar hör ju inte direkt till favoritsysselsättningarna.

Chili: Ja, magnolian är fin!

Caroline: Det är något speciellt med vårgalna hundar!

Cattis sa...

tack för titten på hur långt våren är kommen hos dig :-)men uff att det redan är fästingar på gång...

Ingrid sa...

Du är inte helt fel ute med din gissning...

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Cattis: Fästingar hör väl till de helt onödiga vårtecknena!

Livet i byn: Oh, jag har alltså nästan gissat rätt!