2009-04-17

Vår och konstiga hus

Bilderna i det här inlägget tog jag igår eftermiddag, men jag glömde bort att ladda upp dem från kameran, men då fick jag ju något att visa upp idag istället!

Jag fortsätter mina spaningar på magnoliorna inne i stan, och nu börjar det arta sig rejält på vissa grenar. Första året jag såg magnolian blomma så hade jag inte förföljt dem på det här viset, utan plötsligt en dag så såg jag ett träd på avstånd som såg jättemärkligt ut. Ungefär som om någon väldigt förkyld människa samlat ihop alla sina snytpapper och satt upp i trädet som påskpynt. Men det var alltså en magnolia i full blom. Jag är väldigt tacksam över att jag fick se trädet i Rothoffsparken, där har de den goda smaken att ha små skyltar vid det mesta som växer som talar om vad det är. Undrar om det är ordnat så med botaniska idioter som mig i åtanke... ;0)
Det byggs ju en del runtom i stan, och det är rätt spännande att se framstegen där också. Fast det här huset ser ju onekligen konstigt ut. Bygger de verkligen lägenheter med hjälp av frigolit och silvertejp??
Ok, det kanske inte är frigolit och silvertejp, men det ser faktiskt ut så! Nu läste jag visserligen för ett par år sedan om någon som faktiskt byggde sin villa i frigolit, eller om det var något som liknade frigolit, men han använde definitivt inte silvertejp för att foga samman delarna!

Klickar man på bilderna så kan man ju se dem i lite större format, och då kanske alla markeringar som är skrivna utanpå frigoliten - eller vad det nu är - syns bättre. Snacka om att det syns om någon del sätts på fel plats! Det är något skumt med numreringen av de smala väggdelarna i mitten...

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag håller faktiskt med dig, det ser ut som frigolit och silvertejp ;0)

Magnoliablom låter bättre en den snön som faller utanför mitt fönster. Livet är bra orättvist!

~Livet i byn

Ingrid sa...

Ja inte bara snö utan nu har de lovat - 20 C i natt. Hur hemskt är inte det i mitten av april?

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Man kan ju undra hur det är att bo i en lägenhet som satts samman av frigolit och silvertejp! ;0)

Jag tycker också bättre om magnoliablom än vad jag tycker om snö. Speciellt den här tiden på året. Det ska inte vara minus 20 grader i mitten av april!

Ingrid sa...

Så är det hos oss med, eller var ska jag väl säga. Hade kryddburkar till förbannelsen...då upptäckte jag att de flesta gått ut 2001...men ja, de har fungerat ändå :0)

~Livet i byn