2009-04-13

Vårteckensutmaning för fjärde gången

Är det verkligen fjärde veckan vi kör den här utmaningen som Humlegården startade? Det är så kul att surfa runt under veckan bland alla som deltar och se hur långt våren kommit på olika platser i landet och även utomlands. Här är några bilder från vad som hänt i Eskilstuna sen förra veckan.


Jag tyckte bladen såg lite konstiga ut, men det är nog blåsippor i alla fall. Om det inte är det så är det i alla fall blå blommor!


Någon sorts rosa blomsterknopp i en buske, det är roligt med träd och buskar där blommorna kommer före bladen.
Det här är i alla fall en knopp som sitter på en kastanj i Rinmansparken. Det sitter en bild från en annan knopp i samma träd i bloggen för några dagar sedan.

Varje vår förvanldas inte bara naturen, utan även jag. Men jag förvandlas inte så mycket utseendemässigt - förutom att jag inte har lika tjocka kläder som under vintern - utan jag förvandlas till en riktig stalker! Sen jag lärde mig hur magnolia ser ut och vart de växer i stan följer jag deras utveckling dag för dag. Folk som ser mig fota knoppar och stå och stirra på träden tror förmodligen jag är galen. Men jag kan ju alltid försöka skylla på Higgins...

Lökarna växer för fullt i Fors kyrkpark, och nu tror jag att jag klurat ut vad det ska bli. Ser inte tulpanblad ut så här?? Om de gör det så är det alltså tulpaner som kommer att lysa upp här inom kort!
Oj! Här kom det en magnolia till! Den här står lite tokigt placerad så jag kom inte åt att ta en riktig närbild, men en av knopparna kunde uppenbarligen inte hålla sig längre! Den har nästan slagit ut i full blom!!
Fler bilder ser ni dels i inlägg jag gjort under veckan här i bloggen, och så i bilddagboken på min hemsida.

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag tror allvarligt det är nåt fel på våren i norr. Dessutom börja jag bli gräsligt less på snö och kyla.

~Livet i byn

Ingrid sa...

Glömde säga att jag är grymt avundsjuk på er när jag ser dina fina bilder.

~Livet i byn

Anonym sa...

De blå blommorna är troligen något jag minns som styvmorsvioler. Därför stämmer nog inte bladen med blåsippornas.
Skriver mamma.

Yvonne L sa...

Livet i byn: Enda felet med er vår är väl att den kommer sent! ;0) Men det är faktiskt synd om er som har så långa vintrar!

Mamma: Då är mina botaniska kunskaper inte helt fel ute alltså. Om du vill gå och se dem live finns de bakom Försvarsgården.

Unknown sa...

Morrn

Din buske som blommar utan blad kan vara Tibast, vilken är MYCKET
giftig.
Barken och de röda bären är giftigast

Ha de bra
Hasse

Unknown sa...

Morrn

Tillägg till mitt tidigare inlägg.
Läs denna länken.
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/thymelaea/daphn/daphmez.html

Ha de bra
Hasse

Jenny sa...

Vackra växter. :) Vackra bilder! *läser ovan*
Tibast är det nog inte, de blommorna är mycket små. Har ju tibast utanför huset och de har redan börjat få blad nu, och blommorna hänger nästan i klasar. ( http://fotonissa.wordpress.com/files/2009/04/tibast20090413.jpg)

Yvonne L sa...

Hasse&Jenny: Nu har jag visst fått era hjärnor att arbeta! ;0) Jag får nog gå förbi Rothoffsparken igen och se om det inte är så lyckat att det sitter en liten skylt vid busken ifråga.