2009-04-09

Jag visste väl det!

Som jag väl skrivit om tidigare så har jag ju fört stegstatistik sen i mitten av juli förra året. Senaste månaden ungefär har jag undrat över mina dagliga steg, de har liksom gått neråt. Eftersom jag skrivit ner hela tiden hur många steg jag gått varje dag har jag märkt att något inte stämt. Jag trodde ju för någon vecka sen att det kanske var batteriet som började bli nergånget, men eftersom stegräknaren även efter batteribytet verkade visa fel gjorde jag slag i saken igår och köpte en ny räknare.

Den nya är exakt likadan som den gamla, och idag har jag haft båda på mig för att kunna jämföra. Efter första promenaden idag - har varit ledig hela dagen - så visade den nya räknaren drygt 1200 steg mer än den gamla. Kunde också konstatera att den nya verkade stämma mer med verkligheten, med tanke på vilken väg vi gått. Efter eftermiddagspromenaden var skillnaden omkring 2000 steg. När vi gått även den längre kvällspromenaden var skillnaden 2733 steg. Undrar hur många steg jag missat med den gamla räknaren, och hur länge den inte kunnat räkna helt rätt! Men den har väl blivit utsliten för den har fått jobba hårt sen jag fick den!

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Jaså, man kan inte lita på dom rackarna hellre!! Så mycket borde det ju inte skilja.

~Livet i byn

Jenny sa...

Vad knasigt! Jag har en räknare som jag inte anänder, för den stämmer inte alls. Den räknar när man sitter ned, andas etc också. :D Den är så kinkig så bara midjan rör sig (vilket den ju gör när man andas) räknar den steg. Ett CSI avsnitt blev närmare tusen steg en gång. Sedan dess mäter jag kilometer istället för steg. :)

Yvonne L sa...

Det verkar som om räknarna blir utslitna efter ett antal månader, och sen skiljer det också mellan olika märken. En del är ju vääääldigt känsliga, de ska ju inte ge utlag bara av att man andas!

Anne sa...

Jo jag har också haft ambitionen att ha stegräknare, men när man har så dåligt minne som mej så blir det inte mycket av med det inte... man måste ju ha den PÅ sig för att få något resultat.... *fniss*
Ha en skön långfredag

Yvonne L sa...

Jo, en stegräknare bygger ju lite på att man har den på sig! ;0)