2009-04-10

Solig långfredag

Idag har det varit soligt och fint hela dagen, och på första promenaden imorse så fick jag äntligen se tussilagon jag hört mina föräldrar pratat om att de sett. Just de här växer i en sluttning nedanför busstationen - mot Kyrkogatan till - och har säkert perfekt läge med mycket sol. Jag brukar se tussilago på andra ställen, men där har inget synts till än så de kommer väl senare.


Förutom våra vanliga promenader har vi inte gjort många knop idag Higgins och jag. Vi har kört den totala slapparstilen med att efter den långa förstapromenaden så åt jag som vanligt mina mackor och drack mitt kaffe och eftersom det inte kom någon tidning idag så intogs frukosten i vardagsrummet framför tv:n. Jag har alltid en massa videoband med saker jag inte hinner se under veckorna att titta på. Sen låg vi och slappade i sängen också, jag med en bok och Higgins totalt utslagen på rygg bredvid mig. Han är inte så mycket för att läsa... ;0)

Sen var det dags för en eftermiddagspromenad i solen och den började med att vi gick genom Rinmansparken. Där börjar knopparna på kastanjen bli närapå sprickfärdiga. (Nej, jag har inte plötsligt blivit expert på knoppar och vilka träd de sitter på, men jag kände igen att det var kastanjer som låg på marken under trädet!) Nu ska vi ta och slappa lite framför datorn innan det är dags för den tidiga kvällspromenaden och sen slappning i soffan igen!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Orättvist och åter orättvist!! Ni har vår och vi får mer snö...blähä!!

~Livet i byn

Anne sa...

Låter som en härlig dag! Vi har varit rätt slöa vi också faktiskt, lite promisar och en ridtur är väl i princip det hela! Men det är gött!!!
Här blommar tussilagon för fullt, inväntar blåsipporna nu... men dom får jag nog vänta lite på tror jag! Men vi såg massor med citronfjärilar när vi red i skogen - gott nog!
Ha en skön kväll

Bia sa...

Vilken avslappnad latfredag...f'låt ...långfredag menar jag...ni haft! Och Tussilagon har du sett, ja men då ÄR det vår! Även i E-tuna. Jag måste säga att du gjort stora framsteg i att känna till träd- och blomarter. Jag tänkte på dig när jag inte kom på vad det var för tjocka håriga blad jag hittade... :)

Ha nu ännu en njutfull helgdag!

(Om Higgins inte vill läsa själv kan du kanske högläsa för honom...)

Yvonne L sa...

Livet i byn: Jag hoppas snön tar slut även hos er, det kan ju inte fortsätta snöa i evigheter!

Anne: Jag har hittills i år inte sett en enda fjäril, förutom på bild!;0) Men de kommer väl...

Bia: Visst har jag gjort framsteg! Men ibland står det ju skyltar.;0)
Det var nog tjockhåriga rosenkrokusar du hittade! :D