2009-04-11

En riktig vårdag

Idag är verkligen en riktigt härlig vårdag, solen skiner och det är drygt 15 grader varmt och då inträder som alltid problemet: Vad ska jag ha på mig för jacka? Samma visa varje år, och jag har nog aldrig kommit på något riktigt bra svar. Den tunnare jackan jag köpte i höstas blir lite för varm, en sån där soft-shell-jacka som man kan ha i alla väder. Den står emot blåst och väta, och med rätt antal tröjor under kan man reglera till rätt temperatur även under kalla vinterdagar. Men idag kändes den lite varm, och den tunna jacka jag har med tillräckligt bra fickor för hundpromenader verkar lite för tunn just nu. Fast om man tar rätt antal tröjor under den blir det nog bra det också. Men jag vet inte, den känns inte så rolig, så kanske väljer jag att fortsätta vara lite för varm.
Andhanen ovanför hade tagit sig en sovmorgon idag, eller om han bara tog en liten lur efter frukost kanske.

3 kommentarer:

Anne sa...

Visst är dom bra soft-shell jackorna! Jag har också en sån som jag bara äääälskar! Tyvärr köpte jag en vit - hur dum får man bli?
Jo jag ger mig den på att kylskåpen har något inbyggt - se svaret inne hos mig :)
Ha en skön påskafton!

Ingrid sa...

Jag tror jag hade tyckt det varit kul om du bott nära och hängt i mitt kök ;0)

Jag köpte en soft-shell jacka för något år sedan att ha i stallet. Men den blev som fuktig på insidan. Sedan dess har jag hållt mig från liknande material.

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Anne: En svart jacka som jag har hade nog varit bättre;0) Köpte själv en ljus jacka när Higgins var valp, och det kanske inte var mitt smartaste inköp insåg jag ganska så snart. Men man har ju tvättmaskin!

Livet i byn: Du kanske skulle tröttna om jag hängde där jämt!
Jackor som blir fuktiga på insidan är inte bra, den vita som jag nämnde ovan blir det. Men det är ingen soft-shell-