2010-08-27

Förbannad (223 av 365)Man blir ju faktiskt lite förbannad av att se en gammal fin industribyggnad bara stå och förfalla år efter år. Tunafors fabriker i Eskilstuna där marken sanerades för flera år sedan efter åratal av olika sorters industriell tillverkning. Sen har ingenting hänt, och bara under senaste året ser man fler och fler krossade fönster och nedklottrade väggar. Sorgligt. Lite då och då är det artiklar i lokaltidningarna om olika planer för fastigheten, men sen blir det tyst igen.


Läs även vad andra bloggar om , , , , ,

15 kommentarer:

Göran sa...

Kan bara hålla med. Otaliga gånger har det varit tal om att bygga "lyxlägenheter" där. Lika många gånger har det varit fråga om vanliga lägenheter.

Fastigheten har ju ett väldigt attraktivt läge med ån intill. 200 meter till resecentrum, 500 meter till järnvägsstationen och tillika 500 meter från Eskilstuna centrum.

Fast det är väl nåt mygel som gör att det aldrig blir nåt av...

Yvonne L sa...

Göran: Man önskar ju att de kunde göra slag i saken och göra något! Vad som helst är väl bättre än att byggnaden bara står och förfaller.

Flisan sa...

Sådant är för sorgligt att se. Ett vackert hus är det också, men tomt.
Kan man inte fylla den med barnhemsbarn, de är ju överfulla i tex Rumänien?

Yvonne L sa...

Flisan: Innan man kan fylla det med något måste det fixas till invändigt skulle jag tro. Det har varit olika typer av små och stora industriföretag därinne.

Livet på Citronodlingen sa...

Det var en bra tolkning, jag har inte lyckats tänka utanför boxen där (arg människa) och det kan ju vara lite knepigt att få med på bild ;o)

Här på Sicilien finns det massor av byggnader som borde tas om hand, men som bara står och förfaller... Mycket tråkigt.

Yvonne L sa...

Helena: Jag har också gått och tänkt arg människa hela tiden. Tills idag när jag gick förbi den gamla fabriken och insåg att jag faktiskt blir förbannad av att se det! Det är ju dessutom enklare att fota något som gör en förbannad till skillnad från någon som är förbannad. :)

Visst är det tråkigt med byggnader som bara får stå och förfalla!

Test sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Göran sa...

Yvonne: Bara som en parentes, jag gick min gymnasieutbildning i det huset, Telereparatör, 2 år.

Yvonne L sa...

Göran: Just ja, det har det ju varit där också! Hade jag glömt, men det kan ju vara för att jag inte gick där själv.

Pappa sa...

Håller med både dig och Göran fullständigt. Efter att ha varit en av Eskilstunas finaste fabriksfastigheter är det nu bland det fulaste som går att uppvisa. Fasaden är i klass med stattruinen, som dock gömdes bakom stora vepor. Om man inte kan bestämma innehållet borde man kunna snygga till fasaden och marken runt omkring.

Yvonne L sa...

Pappa: Visst är det fult! De kunde väl åtminstone hålla ogräset i schack och ha bättre koll på klottrare och andra vandaler.

Wannabe sa...

ja, varför blir det aldrig nåt av detta? Jag tänkte det många gånger när jag gick förbi, det ligger så fint och NÅGON borde ju vara intresserad av att göra NÅT med byggnaderna, som är jättefina. Eller iaf var fina.

Yvonne L sa...

Wannabe: Det är verkligen helt obegripligt!

Renathe sa...

Ska jag skicka dit Bob ;)

Yvonne L sa...

Renathe: Ja gör det! :D