2010-07-12

Felkonstruerat

Jag går för det mesta klädd i jeans och där finns det bra med fickor. Oftast går det att stoppa ner mobilen i ena bakfickan och lilla kompaktkameran i den andra bakfickan när man går ut. Hemnycklar går ner i höger framficka och levergodis till Higgins i vänster ficka. (Är det kallare årstider så är jeansfickorna för det mesta tomma, i alla fall på promenader, då ligger allt jag behöver ha med mig i jackfickorna.) När jag jobbar så behöver jag ha olika jobbnycklar med mig hela tiden, och då får de vara i en av jeansens framfickor. Jag behöver också ha jobbmobilen tillgänglig, och då tar jag bara och byter ut kamera mot jobbmobil.

Nu när det är varmt är det ju lite överdrivet att ha jeans på sig, men det är då det blir svårt att hitta lämpliga ersättningar för dem. Av någon anledning tycks de flesta klädtillverkare tro att kvinnor inte behöver ha fickor utan att de alltid bär en väska med sig! Det är jättesvårt att hitta bra kjolar och shorts som uppfyller mina krav på fickor. Jag har en jeanskjol som är jättebra, de fickorna är precis som på ett par jeans och då får jag med mig allt jag behöver. Kjolen funkar bra på jobbet också. Jag har också ett par shorts som funkar bra på hundpromenader, jag får med mig levergodis och nycklar plus mobil och lilla kompaktkameran.

Häromdagen gjorde jag en ansträngning för att få tag på något ombyte, jag ville ha en kjol till och kanske ett par shorts till att växla med. Herregud så svårt det var att hitta! Antingen var det inga fickor alls eller så var det pyttesmå fickor där man inte får med sig någonting. Möjligtvis skulle det gå att trycka ner en levergodisbit, men det kommer man ju inte så långt med. Är jag ute och går eller på jobbet har jag väl ingen liten handväska med mig heller!!!

Till slut hittade jag en jeanskjol i lite annan modell än den jag redan hade. Priset var ok, och den såg ok ut i provhytten. Jag har haft den på mig en gång, och den duger som reserv. Bakfickorna visade sig vid närmare inspektion vara pyttesmå, ungefär som på något barnplagg och med nöd och näppe kan jag trycka ner privata mobilen i ena fickan och jobbmobilen i den andra. Men det känns lite osäkert eftersom de sticker upp lite och jag tror hela tiden de ska trilla ur. Framfickorna är det något konstigt med, de är något för grunda de också men i nödfall kan man alltså ha den kjolen.

Shorts var inte heller lätt att hitta. Jag vill verkligen inte ha såna små fjuttshorts som knappt täcker rumpan, dels ser det fånigt ut och så finns det ju inga fickor. Jag tittade på massor av olika modeller, men det var alla möjliga fel på dem. Hittade ett par som verkade jättebra, de skulle väl räcka halvvägs ner till knät och så var det sidofickor på låren. Trodde jag. Det var bara dekorativa ficklock! Idiotkonstruktion! Efter att nästan smält bort i ett par affärer och ett provrum tog jag ett par shorts mest för att de var billiga. Idag har jag haft dem på mig och jag är verkligen inte helt nöjd. Framfickorna är för grunda. Det känns lite osäkert att ha nycklarna i dem, levergodiset må väl ramla ut, det är ju ingen katastrof men onödigt. Det finns en sidoficka på vänster lår, fickan är ok i storlek, men varför är det ingen på höger sida också? Bakfickorna är rätt ok, men när jag gick runt med Higgins en sväng nu på eftermiddagen kom jag fram till att jag tycker shortsen är för långa. Det är väl typ cityshorts eller vad det heter, och det känns jättekonstigt. Eller så är det inte alls konstigt utan bara en reaktion på att jag inte gillar fickorna.

Om jag skulle vara finklädd så är det väl ok med kläder utan fickor, men jag vill ha praktiska och snygga vardagskläder! Ska det vara så svårt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Levergodis är viktigt att få mig sig.

egoinasmamma.nu sa...

Midjeväska var ett måste för mig när jag hade Madde. Praktisk och man har händerna fria. Sen är det kanske inte så snyggt, men det bryr inte jag mig om så där i vardagen.

Jenny sa...

Jag köpte långbyxor med rymliga fickor bak, fram, på sidorna OCH avtagbara ben. Problemet löst. Iaf för mig. :) Blir shorts som slutar strax ovanför knät (beroende på benlängd såklart!) Jag har möjligen kameraväska när jag är ute, men den rymmer inte plånbok, nycklar OCH mobiltelefon också (bara stora ryggsäcken och den har jag inte speciellt ofta). Handväska har jag bara om jag åker min till stan i något ärende som kräver att stora plånboken med alla kort behöver vara med... :D

Yvonne L sa...

Frunatmaken: Levergodis är nästan viktigare än mobilen. I alla fall om Higgins är med! :D

Em: Midjeväska skulle ju funka på hundpromenader, men inte på jobbet...Det skulle nog se rätt kostigt ut! :D

Jenny: Såna byxor skulle nog funka på hundpromenader, men inte se så himla roligt ut på jobbet:D Jag vill helst ha kläder som funkar överallt!
Väska brukar jag ha om jag ska "gå på stan" eller när jag jobbar för då har jag ju matlåda och sånt med mig.