2010-07-27

Av nedsågade träd kan man bli glad

Igår när Higgins och jag gick ut på den tidiga kvällspromenaden blev jag glad för tre saker. Först och främst för att det inte regnade. Det var Higgins också glad för.
Sen blev jag glad när jag fick se den här stubben....

...och sen lite längre upp den här stubben. Nu kanske man kan undra hur någon kan bli glad över att se stubbar efter nedsågade träd. Mycket enkelt. Den här korta trottoarbiten mellan de två stubbarna brukar vara jätteläskig att gå på höst, vinter och vårkvällar. Helst går i alla fall jag över och går på andra sidan, och Higgins har lärt sig det och brukar styra sina små tassar mot trottoarkanten. Anledningen till läskighetsfaktorn att gå just där är hundratals, om inte tusentals skränande kajor som brukar sitta i träden. Hela trottoaren brukar vara full av äckligt fågelbajs och det är helt klart Hitchcockvarning när man går förbi. Nu under sommaren så verkar kajorna hålla till på andra ställen, till exempel i några träd i Stadsparken. Jag tycker gott de kunnat såga ner alla träden, men jag för väl vara nöjd med att två av dem är borta. Det betyder två träd mindre för de läskiga fåglarna!

4 kommentarer:

Renathe sa...

Usch ja, kajor är väl läskiga. Här i Örebro finns det massor!
Vi hade en som byggde bo i en luftventil hos oss i våras :(

Yvonne L sa...

Renathe: Kajor är jätteläskiga! Man vill definitivt inte ha dem i luftventilerna!

Lisa sa...

Usch, håller med. De där kajorna är bra allt läskiga. Och äckliga! Det håller till en massa kajor uppe i Borgholm också, och det luktar så illa av all deras fågelskit på marken. Synd att träden måste bort pga kajorna dock. Men de kanske var dags för dom att sågas ned ändå?

Yvonne L sa...

Lisa: När det blir mängder av fågelbajs luktar det verkligen inte gott!
Har faktiskt ingen aning om ifall träden sågades ner pga kajorna eller om de var "sjuka".